Mercedes Ron

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaMercedes Ron
Biografia
Naixement(es) Mercedes Ron López Modifica el valor a Wikidata
1r juny 1994 Modifica el valor a Wikidata (29 anys)
Buenos Aires (Argentina) Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
FormacióUniversitat de Sevilla Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Camp de treballLiteratura i activitat literària Modifica el valor a Wikidata
Ocupacióescriptora, productora de televisió Modifica el valor a Wikidata
Activitat2013 Modifica el valor a Wikidata –

Twitter (X): MercedesRonn Instagram: mercedesronn Wattpad: MercedesRonn Modifica el valor a Wikidata Modifica el valor a Wikidata

Mercedes Ron (Buenos Aires, 1 de juny de 1994) és una escriptora argentina. La seva popularitat va començar gràcies a Wattpad, una plataforma en línia de lectura i escriptura. Autora de la trilogia Culpables, destacant la novel·la culpa mia, amb més de 100.000 exemplars venuts.[1] Dos anys després va publicar la bilogia "enfrentados", i la seva recent trilogia "dímelo".

Biografia[modifica]

L'escriptora és de Buenos Aires, Argentina. Va viure la meitat de la seva infància i tota la seva adolescència a Espanya i el Regne Unit, per el tant l'autora parla castellà i anglès a la perfecció. Va estudiar llicenciatura en Comunicació audiovisual a la Universitat de Sevilla. Actualment està vivint independentment a la ciutat de Sevilla, Espanya.

Carrera com escriptora[modifica]

Amb vint anys es va unir a la xarxa de Wattpad, on va començar escriure i publicar històries. El 2016 es va inscriure al concurs de la plataforma "the Wattys" amb el llibre de culpa mia, va ser una de les guanyadores d'aquella edició. El 2017 va aconseguir treure la seva novel·la guanyadora, culpa mia, en físic. Va publicar el segon i tercer llibre de la saga[2] i van ser traduïts en francès. Va fer la seva primera gira mundial a Espanya i Llatinoamèrica.

Bibliografia[modifica]

Aquests són els seus llibres més coneguts i venuts. La trilogía culpables el 2017 (culpa mia), aquesta novel·la està inspirada en el videoclip de Taylor Swift (Knew You Were Trouble) el segon (culpa tuya) i el tercer (culpa nuestra). També ha fet una biología, el primer es va publicar el 2019 (Marfil), i el segon (Ébano). I per últim una altra trilogia, el primer llibre es va publicar el 2020 (dimelo bajito), el segon (dímelo en secreto) i el tercer al 2021 (dimelo con besos).

Referències[modifica]

  1. Clarín.com. «Mercedes Ron, la autora de 26 años que arrasa entre los lectores juveniles» (en castellà), 22-01-2020. [Consulta: 26 novembre 2021].
  2. BR, Cristina. «La saga de Mercedes Ron se cerrará en febrero con Culpa Nuestra» (en castellà), 31-10-2017. [Consulta: 26 novembre 2021].