Mesoteli

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula anatomiaMesoteli
Identificadors
THH2.00.02.0.02017, H3.04.08.0.00003
FMAModifica el valor a Wikidata 14074 Modifica el valor a Wikidata : multiaxial – Modifica el valor a Wikidata jeràrquic
Terminologia anatòmica

El mesoteli és una membrana formada per cèl·lules epitelials escatoses simples d'origen mesodèrmic,[1] que forma el revestiment de diverses cavitats corporals: la pleura (cavitat pleural al voltant dels pulmons), el peritoneu (cavitat abdominopelviana que inclou el mesenteri, l'epipló, el lligament falciforme i el perimetri) i el pericardi (al voltant del cor).

El teixit mesotelial també envolta el testicle (com la túnica vaginal) i ocasionalment el cordó espermàtic (en un procés vaginal patent). El mesoteli que cobreix els òrgans interns s'anomena mesoteli visceral, mentre que el que cobreix les parets del cos circumdants s'anomena mesoteli parietal. El mesoteli que secreta el líquid serós com a funció principal també es coneix com a serosa.

Referències[modifica]

  1. Victor P. Eroschenko. Di Fiore's atlas of histology with functional correlations. Lippincott Williams & Wilkins, 2008, p. 31–. ISBN 978-0-7817-7057-6.