Mesrine

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaMesrine
Fitxa
DireccióAndré Génovès Modifica el valor a Wikidata
Protagonistes
ProduccióAndré Génovès Modifica el valor a Wikidata
GuióAndré Génovès Modifica el valor a Wikidata
MúsicaJean-Pierre Rusconi
FotografiaJean-Claude Couty Modifica el valor a Wikidata
ProductoraG.R. Productions
Dades i xifres
País d'origenFrança Modifica el valor a Wikidata
Estrena1984 Modifica el valor a Wikidata
Durada110 min Modifica el valor a Wikidata
Idioma originalfrancès Modifica el valor a Wikidata
Coloren color Modifica el valor a Wikidata
Descripció
Gènerecinema de ficció criminal, cinema biogràfic i drama Modifica el valor a Wikidata
Temacrim organitzat Modifica el valor a Wikidata

IMDB: tt0087712 Filmaffinity: 664739 Allocine: 48377 Rottentomatoes: m/mesrine Letterboxd: mesrine Allmovie: v158175 TCM: 487484 TMDB.org: 59385 Modifica el valor a Wikidata

Mesrine és una pel·lícula francesa de 1984 escrita i dirigida per André Génovès. Una pel·lícula biogràfica basada en la vida de Jacques Mesrine, se centra en els divuit mesos següents a la seva fugida de la Presó de La Santé el maig de 1978 fins a la seva mort el novembre de 1979. Nicolas Silberg protagonitza el personatge principal homònim.[1][2]

Sinopsi[modifica]

Qui era Mesrine? Què volia? Per què matva? Els mitjans de comunicació i el rumor públic el van convertir en l'enemic públic número 1, un proscrit que donava divertides reunions a periodistes i policia... Aquesta pel·lícula narra la vida de l'home que va ser el primer a fugir de la Santé, i que, denunciant (ja) les condicions de detenció als barris d'alta seguretat, volien marcar l'opinió pública destruint la presó de Mende.

Repartiment[modifica]

Recepció[modifica]

El crític de cinema James Benefield de la revista Little White Lies considerava Mesrine com "una pel·lícula biogràfica a mig fer", inferior a la posterior pel·lícula del 2008 protagonitzada per Vincent Cassel. Benefield va criticar la "direcció insípida" i la "manca d'imaginació" de Génovès, comparant la pel·lícula amb una producció televisiva en lloc d'una estrena cinematogràfica, i va assenyalar que "la pel·lícula no arriba a un acord amb el polèmic glamour i la celebritat de Mesrine".[3] The Blood va escriure una cançó sobre Mesrine que va precedir les pel·lícules de 1984 i 2008. La cançó va aparèixer a l'àlbum de 1983 False Gestures For A Devious Public.

Referències[modifica]

  1. Mesrine a offi.fr
  2. Mesrine a frenchfilms.org
  3. Benefield, James. «Mesrine DVD Review». Little White Lies. Arxivat de l'original el 28 December 2009. [Consulta: 4 agost 2010].

Enllaços externs[modifica]