Meta-Wiki

De Viquipèdia
Jump to navigation Jump to search
Infotaula de lloc webMeta-Wiki
Wikimedia-logo-meta.svg
Wikimedia-logo-meta.png
URL https://meta.wikimedia.org/
Tipus wiki especial de Wikimedia i wiki with script conversion Tradueix
Llengua sense valor
Motor MediaWiki
Propietari Fundació Wikimedia
Modifica les dades a Wikidata

Wikimedia Meta-Wiki, Meta-Wikipedia, Metapedia o, simplement Meta, són un lloc web de suport a Wikipedia, l'enciclopèdia lliure i els seus projectes germans de la Fundació Wikimedia. Com a aquesta, Meta-Wikipedia s'edita com un wiki.

Durant la primera fase d'existència de Wikipedia, les discussions sobre el projecte de Wikipedia i en especial, sobre les polítiques a seguir, tenien lloc sovint en la mateixa Wikipedia, encara que l'esmentada metadiscussió no era de contingut enciclopèdic.

A més, alguns usuaris volien un fòrum on no haguessin d'estar limitats per la política del punt de vista neutral de Wikipedia, de manera que poguessin escriure assaigs expressant les seves pròpies opinions sobre els assumptes que cobria l'enciclopèdia.

En resposta a aquestes preocupacions, els escriptors de Wikipedia van crear la Meta-Wikipedia el novembre de 2001.

La Meta-Wiki serveix actualment com una de les tres majors vies de discussió per als Viquipedistes, junt amb les llistes de correu i les pàgines de discussió d'articles concrets (que estan reservats a la discussió d'aquest article en particular).

Originàriament enfocada cap a la versió a llengua anglesa de la Wikipedia, Meta-Wiki s'ha convertit des de la seva actualització a la fase III del programa de Wikipedia, en un fòrum de discussió multilingüe utilitzat per totes les comunitats lingüístiques dels projectes Wikimedia.

Meta-Wiki no s'ha de confondre amb MetaWiki.

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Meta-Wiki Modifica l'enllaç a Wikidata