Metrosexualitat

De Viquipèdia
Salta a: navegació, cerca

La metrosexualitat és un neologisme derivat de metropolità i heterosexual creat el 1994 per Mark Simpson.[1] El terme descriu un home, especialment d'una cultura urbana, en una societat postindustrial i capitalista, que gasta molt temps i diners en cuidar la seva aparença física. Malgrat que el terme s'encunya en un article de 1994, fou a principis de la dècada dels 2000 que esdevingué popular. El mateix Simpson identificà l'any 2002 el futbolista David Beckham com el prototip d'home metrosexual alhora que considerava que el terme s'apropava al narcisisme.[2]

« El típic metrosexual és un jove amb diners per gastar, que viu en una gran ciutat o a prop d'ella - perquè és on son les millors botigues, clubs, gimnasos i perruqueries. Podria ser oficialment gai, heterosexual o bisexual, però això és completament irrellevant, perquè s'ha adoptat clarament a si mateix com el seu propi objecte d'amor i plaer i com la seva preferència sexual. »
— Mark Simpson

Referències[modifica | modifica el codi]

  1. «Here come the mirror men» (en anglès). Article de Mark Simpson, primera utilització del terme metrosexual. marksimpson.com, 15-11-1994. [Consulta: 27 agost 2012].
  2. «Meet the metrosexual» (en anglès). Article de Mark Simpson. salon.com, 22-07-2002. [Consulta: 27 agost 2012].