Micaela Fernández de Navarrete

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaMicaela Fernández de Navarrete
Biografia
Naixementsegle XVIII Modifica el valor a Wikidata
Ábalos Modifica el valor a Wikidata
Mortsegle XIX Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciópintora Modifica el valor a Wikidata
Membre de
Família
PareMartín Fernández de Navarrete Modifica el valor a Wikidata
GermansConcepción Fernández de Navarrete Modifica el valor a Wikidata

Micaela Fernández de Navarrete (Ábalos, final s. XVIII—mitjan s. XIX) va ser una pintora espanyola, germana de Concepción.

Natural d'Ábalos (La Rioja),[1] va ser filla de l'erudit i literat Martín Fernández de Navarrete, comentador del Quixot i secretari de la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Ferran. El 16 de setembre de 1821 va ser creada, juntament amb la seva germana Concepción, acadèmica d'honor i de mèrit de dita acadèmia.[2][3] A l'exposició organitzada per l'Acadèmia de Sant Ferran de 1821 va presentar una aiguada titulada Santa Agnès –obra que fou copiada el 1829, que es tornà a exposar el 1840 i va ser restaurada el 2021–, la qual va avalar el seu nomenament.[4][5] L'obra es conserva al Museu de la mateixa acadèmia.[6]

Referències[modifica]

  1. Garrán, Constantino. Galería de riojanos ilustres (en castellà). vol. 1. Valladolid: Imprenta de la V. de Cuesta e hijos, 1888. 
  2. Ossorio y Bernard, Manuel. Galería biográfica de artistas españoles del siglo XIX. Madrid: Imprenta de Moreno y Rojas, 1883-1884, p. 232. 
  3. Ballesteros Robles, Luis. Diccionario biográfico matritense (en castellà). Madrid: Ajuntament de Madrid, 1912, p. 210. 
  4. Navarrete Martínez, Esperanza. «Micaela Fernández de Navarrete» (en castellà). Diccionario biográfico electrónico. Reial Acadèmia de la Història. [Consulta: 2 maig 2021].
  5. «Fernández de Navarrete, Micaela» (en castellà). Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Ferran. [Consulta: 2 maig 2021].
  6. Izquierzo, Marcelino «Pintura riojana con toque femenino». La Rioja, 27-05-2013.