Vés al contingut

Microso

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

El microso inclou tots els sons de l'escala de temps més curts que les notes musicals, l'escala de temps de l’objecte de so i més llargs que l'escala de temps del sample. Concretament, és inferior a una dècima de segon i superior a 10 mil·lisegons, que inclou part del rang de freqüència d’ àudio (20 Hz a 20 kHz), així com una part del rang de freqüències infrasòniques (per sota de 20 Hz, ritme).

Aquests sons inclouen fenòmens d'àudio transitoris i són coneguts a l'acústica i de processament de senyal per diversos noms, incloent partícules de so, acústica quàntica, àtom de Sonal, gra, Glisson, grainlet, trainlet, microarc, wavelet, chirplet, placa de fibra òptica, àtom de temps-freqüència, prémer, impuls, toneburst, ton pip, píxel acústic i altres. En el domini de la freqüència es poden anomenar nucli, inici de sessió i marc, entre d'altres.

El físic Dennis Gabor va ser un pioner important en el micro sons. El micromuntatge és un muntatge musical amb microsons.

El microtemps és el nivell de " sintaxi " sonora o auditiva o la "distribució variable del temps de ... energia espectral".

Llista d’artistes del microso[modifica]

Vegeu també[modifica]

Enllaços externs[modifica]

  • Microsound.org (llista de correu centrada en l'estètica de Microsound)