Vés al contingut

Milà capblanc

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'ésser viuMilà capblanc
Haliastur indus Modifica el valor a Wikidata

Haliastur indus indus Modifica el valor a Wikidata
Dades
Envergadura117,5 cm Modifica el valor a Wikidata
Nombre de cries1,4 Modifica el valor a Wikidata
Estat de conservació
Risc mínim
UICN22695094 Modifica el valor a Wikidata
Taxonomia
SuperregneHolozoa
RegneAnimalia
FílumChordata
ClasseAves
OrdreAccipitriformes
FamíliaAccipitridae
GènereHaliastur
EspècieHaliastur indus Modifica el valor a Wikidata
(Boddaert, 1783)
Tipus taxonòmicHaliastur Modifica el valor a Wikidata
Nomenclatura
ProtònimFalco indus Modifica el valor a Wikidata

El milà capblanc[1] (Haliastur indus) és un ocell rapinyaire de la família dels accipítrids (Accipitridae).[2][3] Habita costes amb arbres, estuaris, rius i proximitats de ciutats d'Àsia, arxipèlag malai i Austràlia, des del Pakistan, l'Índia, el Nepal, Sri Lanka i sud-est de la Xina, a través del sud-est asiàtic, illes Andaman, Indonèsia, Filipines, Nova Guinea i illes properes, arxipèlag de les Bismarck, Illes Salomó i costa australiana d'Austràlia Occidental, cap a l'est, fins a Queensland, i, cap al sud, fins Nova Gal·les del Sud. El seu estat de conservació es considera de risc mínim.[4]

De mitjana grandària, és notable pel seu color general marró, amb cap, coll i pit blancs, i punta de les ales negres. Fa una llargària d'uns 48 cm, i una envergadura de 110 cm. La cua és arrodonida i no pas en forma de forquilla com els milans típics del gènere Milvus.

Referències

[modifica]
  1. «Milà capblanc». Cercaterm. TERMCAT, Centre de Terminologia. Rev. 11 desembre 2022 (català)
  2. «Hoatzin, New World vultures, Secretarybird, raptors» (en anglès). IOC World Bird List Version 12.2. International Ornithologists' Union, 01-07-2022.
  3. del Hoyo, Josep. All the birds of the world (en anglès). Barcelona: Lynx editions, 2020, p. 282. ISBN 978-84-16728-37-4. 
  4. BirdLife International. «Brahminy Kite. Haliastur indus» (en anglès). Llista Vermella d'Espècies Amenaçades de la UICN. Unió Internacional per a la Conservació de la Natura, 2016. [Consulta: 7 novembre 2022].