Multi-Purpose Internet Mail Extensions

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca

MIME és l'acrònim anglès de Multi-Purpose Internet Mail Extensions, "Extensions de correu Internet multipropòsit".

És un estàndard per adjuntar arxius a missatges de correu electrònic, com ara gràfics, documents de processadors de text, arxius de so, etc. Quan s'envien arxius binaris, aquests es converteixen (codifiquen) a text usant l'estàndard MIME, el qual es pot veure en format text tot i ser incomprensible. L'estàndard MIME és una manera d'especificar tant el tipus d'arxiu que s'envia com el mètode que s'hauria d'usar per retornar-lo al seu format original. A més de programari de correu electrònic, l'estàndard MIME s'usa per identificar els arxius que s'envien a clients Web, nous formats de fitxers es poden acomodar simplement actualitzant la llista de browsers de parells de tipus MIME i el programari apropiat per a gestionar cada tipus.

El 1991 la IETF (Internet Engineering Task Force) va començar a desenvolupar aquesta norma i des de 1994 totes les extensions MIME són especificades de forma detallada en diversos documents oficials disponibles a Internet (RFC 2045-2049).

Actualment cap programa de correu electrònic o navegador d'Internet pot considerar-se complet si no accepta MIME en les seves diferents formes (text i formats d'arxiu).

Enllaços externs[modifica | modifica el codi]