Music2titan

De Viquipèdia
Jump to navigation Jump to search
Infotaula de composicióMusic2titan
Forma musical cançó
Compositor Julien Civange
Modifica les dades a Wikidata

Music2titan és el nom donat a 4 temes musicals compostos pels músics francesos Julien Civange i Louis Haeri que es van col·locar a bord de la sonda Huygens de l'ESA a l'octubre de 1997. "Hot Time", "Bald James Deans", "Lalala" i "No Love" van arribar a Tità al gener de 2005 després de 7 anys i 4 bilions de quilòmetres de recorregut.

La seva vocació és la d'enfortir la missió Cassini-Huygens de l'ESA i la NASA cap a Saturn i Tità amb l'objectiu de deixar rastre de la nostra humanitat al desconegut i crear consciència sobre aquesta aventura. Les quatre cançons van arribar a Tità el gener de 2005 després de 7 anys i 4 bilions de quilòmetres de recorregut.

Cançons[modifica]

Dissenyades com una banda sonora de pel·lícula, cada cançó correspon a una etapa especial de la missió.

 • Lalala: construït al voltant de 3 acords de base de rock, aquesta cançó correspon a abans del començament de la missió, la realització de la sonda espacial en una atmosfera que és alhora ingènua i seriosa a la vegada. Els homes i dones de l'Agència Espacial en bates, com “Playmobils”, van construir la Huygens en hangars gegants.
 • Bald James Dean: aquesta cançó és dramàticament tensa, que evoca la separació de les sondes espacials Cassini i Huygens, que es va dur a terme per Nadal abans del descens de Huygens cap a Tità, on arribà el 14 de gener de 2005.
 • Hot Time: aquesta peça és més semblant a l'espai urbà, sinó també el que correspon a l'exploració de Tità.
 • No Love: això correspon al final de la missió, una calma després de tants anys de treball. També és una mica trist que planteja les qüestions relacionades amb la conquesta i l'èxode espacial: “What will we export there? Our dustbins, our fast-food, our knowledge, Wall Street, Che Guevara, the Mona Lisa, Bart Simpson…?” (JC)

Citació[modifica]

"Music2Titan reflecteix un desig posar en relleu l'existència de la humanitat en l'univers a través de la música i familiaritzar la gent amb l'èxode espacial i la possible existència de vida extraterrestre", segons va declarar Julien Civange, productor, músic i promotor de Music2Titan. "També serveix com una manera d'oferir a la gent esperança per al futur i per fer el viatge més enllà dels límits normals de música".

Distribució[modifica]

El 2004, Julien Civange va organitzar la distribució i promoció d'aquesta música a tot el món mitjançant l'establiment d'un sistema de distribució només en línia, més adaptat a seguir la planificació d'una missió espacial de la distribució física.

Manifest de Music2titan en 10 punts[modifica]

 • Embellir la Terra i l'espai amb projectes artístics revolucionaris.
 • Participar l'èxode espacial de l'home.
 • Familiaritzar l'home amb els viatges espacials i la vida extraterrestre.
 • Enviar un senyal a les poblacions humanes extraterrestres.
 • Il·lustrar.
 • Obrir un debat popular sobre el destí de la humanitat en l'espai.
 • Comunicar sobre l'univers i de la ciència fora del marc científic.
 • Difondre els somnis.
 • Utilitzar els agents del mercat a participar en les accions educatives, socials i d'entreteniment.
 • Participar en la desmaterialització dels mitjans de comunicació.

Suport[modifica]

El progrés en curs i notícies és alliberat pels mitjans de comunicació de tot el món, el lloc creat per a l'ocasió va rebre milions de visites de més de 110 països i milers de correus electrònics de tot el món.

Les declaracions de suport fluïen d'arreu del món, de l'home senzill de carrer als científics més importants del món, a les estrelles del món de l'espectacle, com Mick Jagger que va declarar en un comunicat de premsa: Mick Jagger va delcarar (vegeu: [1]) : "La música sempre ha estat al centre de les cultures d'arreu del món i crec que seguirà exercint un paper important durant milers d'anys. La música té un paper de la mateixa manera com la tecnologia i la ciència en la qual reflecteix l'època en què vivim i en general explorar noves àrees més enllà dels límits acceptats i més enllà de la terra. La música a bord de la nau espacial ofereix un toc molt humà al projecte i al mateix temps ofereix un aspecte educatiu important per a la missió sobre l'espai exterior i contribueix positivament al debat sobre si hi ha algun altre planeta o lluna que potencialment pugui sostenir la vida ."

Articles i referències[modifica]