Natalia Chueca Muñoz

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaNatalia Chueca Muñoz
Biografia
Naixement7 setembre 1976 Modifica el valor a Wikidata (47 anys)
Saragossa (Espanya) Modifica el valor a Wikidata
Alcaldessa de Saragossa
19 juny 2023 –
← Jorge Azcón Navarro Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
FormacióUniversitat de Saragossa Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciópolítica, alcaldessa Modifica el valor a Wikidata
PartitPartit Popular Modifica el valor a Wikidata

Lloc webnataliachueca.es Modifica el valor a Wikidata

Natalia Chueca Muñoz (Saragossa, 7 de setembre de 1976) és una política aragonesa, alcaldessa de Saragossa[1] des de juny de 2023.

Biografia[modifica]

Va néixer a Saragossa, el 7 de setembre de 1976, es va criar al barri saragossà de Delicias, i està casada i amb tres fills. Natalia és llicenciada en Administració i Direcció d'empreses amb premi extraordinari per la Universitat de Saragossa. Posteriorment, va aconseguir un MBA a l'Escola d'Alta Direcció i Administració i va cursar un Programa Superior en Direcció de Màrqueting i Comunicació Digital.

Ha sigut directora de Màrqueting i Comunicacions de la multinacional aragonesa Imaginarium[2] i membre del Comitè de Direcció de la companyia. Anteriorment, va treballar durant més de cinc anys en dues de les agències de comunicació multinacionals Bassat Ogilvy i McCann Erickson. I prèviament va treballar com a consultora d'Estratègia a KurtSalmon FTG SL. Ha estat directora de Negoci Corporatiu de Bros Group Worldwide Executive Search i les classes a la Universitat ESIC, on ha estat professora a l'Executive Master in Business Administration, dins del mòdul de màrqueting i comunicació.

Política[modifica]

Va formar part de la llista electoral del Partit Popular per a les eleccions municipals de 2019 a Saragossa, encapçalada per Jorge Azcón, que va aconseguir l'alcaldia. Natalia Chueca va entrar com a regidor de l'Ajuntament de Saragossa, i amb la formació del govern municipal el 15 de juny de 2019, va passar a ser la consellera de Serveis Públics i Mobilitat de l'Ajuntament de Saragossa fins a 2023.[3] Després del salt de Jorge Azcón, que va anunciar la seva candidatura per a les eleccions a les Corts d'Aragó de 2023, Chueca va ser elegida com a candidata a l'alcaldia per a les eleccions municipals de 2023 a Saragossa. Des del 17 de juny de 2023 és l'alcaldessa de Saragossa després d'haver guanyat la votació.[4][5]

Referències[modifica]

  1. «Natalia Chueca se impone en el Ayuntamiento de Zaragoza, con 15 de los 31 concejales». Aragón Televisión, 29-05-2023 [Consulta: 29 maig 2023].
  2. «Natalia Chueca, Directora de Marketing de Imaginarium» (en castellà). Blog de juguetes, 21-02-2017. [Consulta: 17 juny 2023].
  3. ElDiarioAragón. «Natalia Chueca gobernará Zaragoza en solitario y completa el ‘triplete’ popular de las capitales aragonesas» (en castellà). elDiario.es, 17-06-2023. [Consulta: 17 juny 2023].
  4. Aragón, Heraldo de. «Chueca promete reactivar "de inmediato" la bilateral con la DGA en su primer discurso como alcaldesa» (en castellà). heraldo.es. [Consulta: 17 juny 2023].
  5. Trigo, Carlota Gomar, Iván. «Natalia Chueca (PP) ya es alcaldesa de Zaragoza: "Aspiro a gobernar para todos, sin sectarismos"» (en castellà). El Periódico de Aragón, 17-06-2023. [Consulta: 17 juny 2023].