Niels Juel Simonsen

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaNiels Juel Simonsen

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement1846 Modifica el valor a Wikidata
Copenhaguen (Dinamarca) Modifica el valor a Wikidata
Mort1906 Modifica el valor a Wikidata (59/60 anys)
Copenhaguen (Dinamarca) Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciócantant d'òpera Modifica el valor a Wikidata
VeuBaríton Modifica el valor a Wikidata

InstrumentVeu Modifica el valor a Wikidata
Família
ParentsElisabeth Meyer (neboda) Modifica el valor a Wikidata

Musicbrainz: cd76223d-4950-4bbb-af31-8c459a0dc106 IMSLP: Category:Simonsen,_Niels_Juel Modifica el valor a Wikidata

Niels Juel Simonsen (Copenhaguen, 1846 - Copenhaguen, 1906) va ser un cantant d'òpera danès.

Simonsen va començar les primeres incursions musicals (el seu pare era capellà de la cort, la seva mare Catharine Simonsen i cantant de concerts). Després de quatre anys de vida estudiantil al "Royal Theatre" de Copenhaguen, amb Henrik Rung com a professor, Simonsen va debutar allà el 1868 com a Hans Heiling de Heinrich Marschner i des de llavors va ser una de les primeres forces del treball de baríton. El 1874 fou nomenat cantant de cambra. Eugen Fahlstedt escriu al Llibre de la família nòrdica:

« <"La seva voluminosa veu tenia per naturalesa una posició sòlida i sana, poderosa i alhora un to poc guanyador del cor; i va interpretar els millors estats d'ànim, les emocions ingènues i immediates. En l'acció era natural i lliure d'exageracions."> »

Entre els seus millors papers, destaquen Heiling, Guillaume Tell, "King Valdemar" a Lange-Müller's Tove, "Marsk Stig" Drot og marsk de Heise, "Agamemnon" a Iphigénie en Aulide, "Orestes" a Iphigénie en Tauride, ambdues de Gluck, "Tungstè" a Tannhäuser i Der fliegende Holländer. A més, va interpretar papers wagnerians com "Telramund" i "Hans Sachs", Rigoletto de Verdi, Germont, Amonasro, Falstaff i "Jago", "Valentine" de Gounod, "Capulet" i "Mercutio", "Plumkett" a "Martha", "Hamlet", "Lotario" en Mignon, i, tot i que en realitat no va ser col·locada per la tragèdia, va aconseguir curiosament que "Figaro" en les dues òperes de Mozart i Rossini, mentre que Don Giovanni no li quedava tan bé. Durant la vida dels concerts danesos, Simonsen sempre va ser un bon suport, i la seva atractiva veu li va aportar el nom honorífic de "cantant popular". Va actuar el 1876 com a Guillaume Tell a Estocolm i va actuar sovint a les ciutats del sud de Suècia.

Referències[modifica]

  • Simonsen, Niels Juel i Nordisk familjebok (andra upplagan, 1917)