Vés al contingut

Nightmare as a Child

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula episodi de televisióNightmare as a Child
SèrieLa Dimensió Desconeguda Modifica el valor a Wikidata
TemporadaLa Dimensió Desconeguda (sèrie de televisió de 1959, temporada 1) Modifica el valor a Wikidata
Número d'episodi29 Modifica el valor a Wikidata
AnteriorUn bon lloc per a visitar Modifica el valor a Wikidata
SegüentParada a Willoughby Modifica el valor a Wikidata
Estrena29 abril 1960 Modifica el valor a Wikidata
DirectorAlvin Ganzer Modifica el valor a Wikidata
GuionistaRod Serling Modifica el valor a Wikidata
Idioma originalanglès Modifica el valor a Wikidata

"Nightmare as a Child" és el vint-i-novè episodi de la sèrie de televisió d’antologia La Dimensió Desconeguda, Es va emetre originalment el 29 d'abril de 1960 a CBS.

Narració d'obertura

[modifica]
« Mes de novembre, xocolata calenta i un petit cameo de la cara d'un nen, imperfecte només en la seva solemnitat. I aquests són els ingredients improbables d'una emoció humana, una emoció, per exemple, com la por. Però en un moment aquesta dona, Helen Foley, s'adonarà de la por. Ella entendrà quines són les propietats del terror. Una nena la portarà de la mà i caminarà amb ella cap a un malson. »

Argument

[modifica]

Una mestra d'escola anomenada Helen Foley troba una nena estranya i molt seriosa anomenada Markie a les escales fora del seu apartament. Ella està cantant "Twinkle, twinkle, little star". La noia sembla que la coneix i intenta recuperar la memòria d'un home que va veure aquell dia abans.

L'home arriba a la porta de l'Helen mentre Markie, espantada, surt corrents pel camí de darrere. L'home és Peter Selden, que explica que va treballar per a la mare de Helen quan Helen era petita i va ser el primer a trobar el cos de la seva mare assassinada. Helen havia presenciat el crim però el va bloquejar. Quan esmenta Markie, Selden li diu que el seu sobrenom era Markie quan era petita i li mostra una foto antiga d'ella mateixa. La noia de la foto és idèntica a la noia que Helen va conèixer.

Quan Selden se'n va, Helen comença a recordar la nit de l'assassinat i un home que corre cap a ella després d'assassinar la seva mare, abans de sortir corrents de l'habitació. Markie reapareix i li diu a Helen que és la mateixa Helen, i que és allà per obligar-la a enfrontar-se al seu record d'aquella nit.

Selden torna de sobte i confessa l'assassinat. Li diu a Helen que la seva mare l'havia descobert manipulant la comptabilitat al seu lloc de treball i, malgrat les seves peticions, l'anava a denunciar a la policia. Selden també diu que també havia estat a punt de matar a Helen aquella nit, però no va poder perquè els seus crits havien atret altres persones a l'apartament. Ha estat "vigilant-la" perquè sabia que algun dia recordaria l'assassinat. Helen s'escapa i corre cap al passadís i, després d'una lluita, Selden cau per les escales fins a morir.

Després de parlar amb la policia i tornar al seu apartament, Helen sent la veu d'una nena que canta la mateixa melodia que Markie. Investiga i troba una altra noia asseguda amb la seva nina a les escales al mateix lloc on havia estat Markie. Aquest és l'alleujament d'Helen, no reconeix la noia. Helen li diu a la noia que té un somriure encantador i que no el perdi mai.

Narració de tancament

[modifica]
« La senyoreta Helen Foley, que ha viscut a la nit i que es despertarà al matí. La senyoreta Helen Foley, que va agafar un punt fosc del tapís de la seva vida i el va netejar, després va fer uns passos enrere i va veure bé la Dimensiò Desconeguda. »

Repartiment

[modifica]

Notes de producció

[modifica]

Helen Foley era el nom d'una estimada professora de Serling a Binghamton High School, i el teatre principal d'aquesta escola porta el seu nom.[3]El nom Helen Foley també s'utilitza per al personatge principal, també professor d'escola, al segment "It's a Good Life" de Twilight Zone: The Movie.

Suzanne Cupito (Little Girl) —que més tard trobaria fama com a Morgan Brittany— va romandre sense acreditar a la pantalla, tot i tenir diàlegs.

Referències

[modifica]
  1. «Terry Burnham - Nightmare as a Child». twilightzonemuseum.com. [Consulta: Oct 7, 2019].
  2. Presnell, Don; McGee, Marty. A Critical History of Television's The Twilight Zone, 1959-1964. McFarland, 2008, p. 61. ISBN 978-1-476-61038-2. 
  3. «Rod Serling's 1968 Binghamton High Commencement Speech». Arxivat de l'original el 2017-05-19. [Consulta: 16 juny 2017].

Bibliografia addicional

[modifica]
  • DeVoe, Bill. (2008). Trivia from The Twilight Zone. Albany, GA: Bear Manor Media. ISBN 978-1-59393-136-0
  • Grams, Martin. (2008). The Twilight Zone: Unlocking the Door to a Television Classic. Churchville, MD: OTR Publishing. ISBN 978-0-9703310-9-0

Enllaços externs

[modifica]