Orde de Juliana de Norwich

De Viquipèdia
Salta a: navegació, cerca
Infotaula d'ordeOrde de Juliana de Norwich
Tipus Monàstic doble
Nom oficial llatí Order of Julian of Norwich
Sigles O.J.N.
Hàbit Túnica negra, escapulari blau cobalt; les monges, a més: vel negre amb banda blava a la vora; toca blanca
Objectiu Vida contemplativa, treball manual i intel·lectual i pregària
Fundació 1985, Norwich (Connecticut, Estats Units) per John-Julian Swanson
Regla The costumary of the order
Patrons Juliana de Norwich
Fundacions destacades Waukesha (Wisconsin)
Fundacions a terres de parla catalana No n'hi ha
Lloc web http://www.orderofjulian.org
Modifica dades a Wikidata

L'Orde de Juliana de Norwich és un orde monàstic doble, de monjos i monges, de l'Església Episcopal, branca de l'anglicanisme. Els seus membres posposen al nom les sigles O.J.N.

Història[modifica]

Fou fundat a Norwich (Connecticut) en 1985 per John-Julian Swanson, per renovar la tradició contemplativa i mística en l'espiritualitat anglicana. Per això es trià la figura de la mística medieval Juliana de Norwich, venerada com a santa per l'anglicanisme. És un orde doble, amb homes i dones, que viuen en semiclausura i dedicats a la contemplació, la pregària i el treball manual (de manteniment de l'edifici i conreu dels camps) i l'estudi. Circumstancialment ajuden els pastors de la parròquia. Fan vots solemnes: a més dels tradicionals de pobresa, castedat i obediència, fan un quart vot de pregària.

La regla, Costumary, es basa en la tradició monàstica i s'inspira en les dels benedictins, cartoixans, saleses i altres ordes religiosos.

Activitat i difusió[modifica]

Compta amb una comunitat, avui (2011) a Waukesha (Wisconsin), on viuen set monges i quatre monjos. La comunitat s'amplia amb uns 200 oblats i laics associats, que volen participar del carisma de la mística i la contemplació a les parròquies.

Enllaços externs[modifica]