Orm al Regne de la Neu

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaOrm al Regne de la Neu
Снежная королева 2: Перезаморозка Modifica el valor a Wikidata
Fitxa
Protagonistes
cap valor Modifica el valor a Wikidata
ProduccióTimur Bekmambétov Modifica el valor a Wikidata
GuióRoman Nepómniasxi Modifica el valor a Wikidata
ProductoraVorónej Modifica el valor a Wikidata
DistribuïdorEntertainment One Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
País d'origenRússia i Irlanda Modifica el valor a Wikidata
Estrena2015 Modifica el valor a Wikidata
Durada78 min Modifica el valor a Wikidata
Idioma originalrus Modifica el valor a Wikidata
Versió en catalàSí 
Coloren color Modifica el valor a Wikidata
Pressupost8.000.000 $ Modifica el valor a Wikidata
Recaptació14.267.119 $ Modifica el valor a Wikidata
Descripció
Gènerecinema d'aventures, cinema familiar i conte de fades Modifica el valor a Wikidata

IMDB: tt3477554 Rottentomatoes: m/the_snow_queen_magic_of_the_ice_mirror Letterboxd: the-snow-queen-2-refreeze TMDB.org: 292014 Modifica el valor a Wikidata

Orm al Regne de la Neu (títol original en rus, Снежная королева 2: Перезаморозка; transcrit com a Snejnaia koroleva 2: Perezamorozka) és una pel·lícula russa de comèdia fantàstica animada per ordinador en 3D del 2014 produïda per l'estudi d'animació Wizart Animation.[1] Escrit per Aleksei Tsitsilin, Vladímir Nikolàiev, Roman Nepómniasxi, Aleksei Zamislov i dirigida pel mateix Tsitsilin. S'ha doblat al català.[2] És la seqüela de la pel·lícula d'animació de 2012 Snejnaia koroleva.

Produïda per Timur Bekmambétov, Iuri Moskvin, Nikolàiev i Diana Iurinova, la pel·lícula va ser estrenada per la productora Bazelevs a Rússia i la Comunitat d'Estats Independents l'1 de gener de 2015 amb una preestrena internacional durant novembre i desembre de 2014 als Estats Units i al Regne Unit.

La pel·lícula és protagonitzada per les veus en rus de Niüixa com a Gerda i Ivan Okhlobystin com el Rei de les neus amb Gàrik Kharlàmov, Valeria Nikolaieva, Xura Bi-2, Fiódor Dobronràvov, Mikhaïl Tíkhonov, Galina Tiúnina i Ramilià Iskander en papers secundaris.

La producció va començar el 2014, quan els guionistes van començar a redactar-ne una seqüela com a resposta a la rebuda de Snejnaia koroleva.[3] L'animació es va centrar a millorar la qualitat de l'animació de la pel·lícula respecte a la seva predecessora. La pel·lícula es va convertir en la primera pel·lícula russa a situar-se a la taquilla del cap de setmana a un país europeu. La pel·lícula va destacar pel seu bon sentit, els personatges i les batalles.

Referències[modifica]

  1. «Cannes: Russian Animation Feature 'Snow Queen' Sells to China | Hollywood Reporter». www.hollywoodreporter.com, 16-05-2014. Arxivat de l'original el 2020-07-02. [Consulta: 30 octubre 2020].
  2. «ésAdir > Filmoteca: pel·lícules > Orm al Regne de la Neu». [Consulta: 26 febrer 2024].
  3. «Wizart Animation: Как воронежцы перезаморозили "Снежную королеву" - ОБЩЕСТВО - Словости». slovosti.ru, 21-02-2015. Arxivat de l'original el 2016-03-18. [Consulta: 21 juliol 2020].

Enllaços externs[modifica]