Oest del Canadà

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Ouest canadien)
Infotaula de geografia físicaOest del Canadà
Imatge
TipusRegió geogràfica Modifica el valor a Wikidata
Localització
Entitat territorial administrativaAlberta (Canadà), Colúmbia Britànica (Canadà), Saskatchewan (Canadà) i Manitoba (Canadà) Modifica el valor a Wikidata
Modifica el valor a Wikidata Map
 55° N, 115° O / 55°N,115°O / 55; -115
Dades i xifres
Superfície2.703.159 km² Modifica el valor a Wikidata
L'Oest del Canadà, definit políticament

L'Oest del Canadà (en anglès:Western Canada o Western provinces, en francès: Ouest canadien) són les regions del Canadà que inclouen les 4 províncies del Canadà situades a l'oest de la província d'Ontario.

Províncies[modifica]

D'oest a est, les quatre províncies que componen aquesta regió són British Columbia, Alberta, Saskatchewan i Manitoba.

Les tres darreres (Alberta, Saskatchewan i Manitoba) es coneixen col·lectivament en anglès com les Prairie Provinces, o simplement the Prairies. La Colúmbia Britànica (British Columbia) també es coneix en anglès com la Pacific Province, i en un sentit més geogràfic també com la Pacific Slope i de vegades de forma intercanviable com "the West Coast". Alberta i British Columbia de vegades s'anomenen les "mountain provinces".

En alguns contextos, el terme Western Canada també pot incloure els territoris de Yukon, Northwest Territories i Nunavut, malgrat que actualment aquests s'inclouen en la regió diferent anomenada Nord del Canadà (Northern Canada).

La regió Oest del Canadà ocupa una superfície de 2.908.433 km², o aproximadament un 29% de la superfície del Canadà. Segons el cens de 2011 la regió té uns 10,3 milions d'habitants (suma de la població de la Colúmbia Britànica, Alberta, Saskatchewan i Manitoba).[1]

La font d'aquesta divisió en regions és per ocupar els escons en el Senat del Canadà tal com estableix la Constitució del Canadà.

Referències[modifica]

  1. «Population and dwelling counts, for Canada, provinces and territories, 2011 and 2006 censuses». Statistics Canada, 08-02-2012. [Consulta: 11 febrer 2012].

Bibliografia[modifica]

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Oest del Canadà