Pàpules perlades

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca
Gland amb Hirsuties papillaris penis.
Gland amplificat, Hirsuties papillaris Coronae.
Hirsuties papillaris Coronae, glandr macro.

Hirsuties papillaris genitalis (comunament conegudes com a pàpules perlades) és una condició dermatològica que es manifesta sovint en els homes. És un fenomen fisiològic inofensiu, sense cap potencial maligne. Apareixen en files de petites protuberàncies de color carn en la corona del gland del penis (a la base del gland). És poc freqüent que es manifestin en tot el gland. No és una malaltia de transmissió sexual i la seva aparició no es relaciona amb l'activitat sexual o la higiene personal. Recents investigacions han mostrat que és de tipus hereditari. Les protuberàncies són molt sensitives, el que pot arribar a causar molèstia.

Suposats estudis mèdics no referenciats, van demostrar que es donaven entre el 8% i el 48%, variant si els subjectes estaven circumcidats o no. Les lesions típiques no es relacionen amb aquest fenomen. Aquestes pàpules persisteixen durant tota la vida, disminuint la seva visibilitat conforme avança l'edat.

Una condició similar ocorre en les dones, que pot ser malinterpretada com la infecció HPV; tampoc és una malaltia de transmissió sexual.

Tractament[modifica]

No necessiten tractament. Per a la seva eliminació (amb fins merament estètics) cal cremar-les. Hi ha diferents mètodes com el làser CO2, la radiofreqüència, la crioteràpia (utilització de nitrogen líquid), o la criocirugía i electrofulguració.

També es parla de la possibilitat de poder eliminar les pàpules perlades mitjançant remeis casolans, però en tot cas sempre és recomanable comptar amb el punt de vista mèdic d'un especialista, ja que de no tenir les prevencions necessàries podrien produir cicatrius o taques que poden empitjorar l'aspecte del penis de per vida.

Vegeu també[modifica]

Referències[modifica]

  • Sonnex C, & Dockerty W.G (1999). "Pearly penile papules: a common causi of concern". International Journal of STD & AIDS , Vol.10, No.11; 1 novembre 1999, pag. 726-727.

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Pàpules perlades