Pícnic

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
No s'ha de confondre amb Pícnic (pel·lícula).
Un assemblatge de partit del pícnic a Columbus, Ohio, c. 1950

Un pícnic és un àpat fet a l'aire lliure (al fresco) normalment part d'una excursió i idealment en entorns escènics, com un parc, al costat d'un llac, o algun altre lloc que es permet una vista interessant, o més conjuntament amb un esdeveniment públic com precedir una actuació de teatre d'aire obert, i normalment al estiu.[1]

Els pícnics solen ser destinats als esmorzars tards o al migdia, però també es podrien celebrar com a sopar o esdeveniments del sopar. Les descripcions de pícnics mostren que la idea d'un àpat que es va aportar conjuntament i es va gaudir fora de les portes era essencial per a un pícnic a principis del segle xix.[2]

Els pícnics solen estar orientats a la família, però també poden ser una ocasió íntima entre dues persones o una gran reunió. De vegades també es combina amb un dinar a l'aire lliure, generalment una forma de barbacoa: o rostir a la graella (cuinats a la planxa o rostits al carbó), bresats, enfornats, o una combinació de tots de les anteriors.

Alguns pícnics són un potluck, un entreteniment en el qual cada persona contribueix amb un plat a una taula comuna perquè tothom pugui compartir-la. Els menjars no solen ser calents, solen ser entrepans, fruita fresca, amanida, embotits i acompanyats de vins o xampany o refrescos.

Referències[modifica]

  1. «Beautiful Picnic Locations Around The World», 04-05-2018.
  2. Hern, Mary Ellen W. «Picnicking in the Northeastern United States, 1840–1900». Winterthur Portfolio, 24, 2/3, 1989, pàg. 139–152. DOI: 10.1086/496417. JSTOR: 1181262.