Pan European Game Information

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: PEGI)
Logo de PEGI

Pan European Game Information (de sigles PEGI) és un sistema de qualificació del contingut dels videojocs mitjançant una icona. S'utilitza per classificar els jocs per edat recomanada i identifica aquells on s'utilitzen paraulotes, contingut discriminatori, de drogues, de por, de sexe o violent.

Va ser creat per la Interactive Software Federation of Europe (ISFE) l'abril de 2003. Aquest sistema és utilitzat a 16 països diferents, no va associada a la Unió Europea, encara que la major part dels seus integrants en siguin membres.

Aquest sistema es basa en dos àlbums d'icones: un format per 5 icones on s'especifica l'edat recomanada i un altre format per 6 icones on s'identifica el tipus de contingut.

Hi ha 5 icones d'edat: +3, +7, +12, +16, +18.

Classificació per edats[modifica]

La PEGI preveu cinc categories per edat. En els països de Finlàndia i Portugal, la legislació local té diferències amb algunes de les classificacions i són canviades conseqüentment. Respecte als altres països no tenen canvis:

Regió 3+ 7+ 12+ 16+ 18+
Estàndard Per edats de 3 cap amunt. Per edats de 7 cap amunt. Per edats de 12 cap amunt. Per edats de 16 cap amunt. Per edats de 18 cap amunt (Només adults).
Finlàndia Per edats de 3 cap amunt. Per edats de 7 cap amunt. Per edats de 11 cap amunt. Per edats de 15 cap amunt. Per edats de 18 cap amunt (Només adults).
Portugal Per edats de 4 cap amunt. Per edats de 6 cap amunt. Per edats de 12 cap amunt. Per edats de 16 cap amunt. Per edats de 18 cap amunt (Només adults).

Classificació per contingut[modifica]

N'hi ha 6: Llenguatge groller, discriminació, drogues, por, sexe i violència:

Violència Llenguatge groller Por Contingut sexual Drogues Joc Discriminació Online

Exemples[modifica]

Països on la PEGI és usada[modifica]

La PEGI és empleada en 38 països europeus (malgrat no tenir efectes legals).

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Pan European Game Information