Pan European Game Information

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Logo de PEGI

Pan European Game Information (de sigles PEGI) és un sistema de qualificació del contingut dels videojocs mitjançant una icona. S'utilitza per classificar els jocs per edat recomanada i identifica aquells on s'utilitzen paraulotes, contingut discriminatori, de drogues, de por, de sexe o violent.

Va ser creat per la Interactive Software Federation of Europe (ISFE) l'abril de 2003. Aquest sistema és utilitzat a 16 països diferents, no va associada a la Unió Europea, encara que la major part dels seus integrants en siguin membres.

Aquest sistema es basa en dos àlbums d'icones: un format per 5 icones on s'especifica l'edat recomanada i un altre format per 6 icones on s'identifica el tipus de contingut.

Hi ha 5 icones d'edat: +3, +7, +12, +16, +18.

Classificació per edats[modifica]

La PEGI preveu cinc categories per edat. En els països de Finlàndia i Portugal, la legislació local té diferències amb algunes de les classificacions i són canviades conseqüentment. Respecte als altres països no tenen canvis:

Regió 3+ 7+ 12+ 16+ 18+
Estàndard Per edats de 3 cap amunt. Per edats de 7 cap amunt. Per edats de 12 cap amunt. Per edats de 16 cap amunt. Per edats de 18 cap amunt (Només adults).
Finlàndia Per edats de 3 cap amunt. Per edats de 7 cap amunt. Per edats de 11 cap amunt. Per edats de 15 cap amunt. Per edats de 18 cap amunt (Només adults).
Portugal Per edats de 4 cap amunt. Per edats de 6 cap amunt. Per edats de 12 cap amunt. Per edats de 16 cap amunt. Per edats de 18 cap amunt (Només adults).

Classificació per contingut[modifica]

N'hi ha 6: Llenguatge groller, discriminació, drogues, por, sexe i violència:

Violència Llenguatge groller Por Contingut sexual Drogues Joc Discriminació Online

Exemples[modifica]

Països on la PEGI és usada[modifica]

La PEGI és empleada en 38 països europeus (malgrat no tenir efectes legals).

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Pan European Game Information