Palau Marianao

(S'ha redirigit des de: Palau dels Comtes de Marianao)
Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Palau Marianao
Imatge
Dades
TipusEdifici Modifica el valor a Wikidata
ConstruccióS. XIX Final
Característiques
Estil arquitectònichistoricisme arquitectònic Modifica el valor a Wikidata
Altitud56 m Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaSant Boi de Llobregat (Baix Llobregat) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióParc Marianao. Sant Boi de Llobregat (Baix Llobregat)
Map
 41° 21′ 10″ N, 2° 01′ 22″ E / 41.352683°N,2.022803°E / 41.352683; 2.022803
IPA
IdentificadorIPAC: 19041

El Palau Marianao és un edifici situat al barri de Marianao del municipi de Sant Boi de Llobregat (Baix Llobregat) inclosa en l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

Descripció[modifica]

Es tracta d'un palau que té tots els elements del "revival" neomedieval. Construït amb maó arrebossat, la planta baixa està estucada imitant carreus, amb les obertures i les cantonades i sòcol de pedra artificial. El balcó del primer pis, tant en el de la porta de l'oratori com el de l'edifici principal, està treballat a la part de sota d'idèntica manera que els ràfecs amb embigat de fusta dels nostres palauets del segle xv i XVI, reforça la sensació de castell amb la filera de finestres de mig punt del pis superior, així com el blasó i les finestres d'estil gòtic de la torre d'homenatge. Tot el conjunt està coronat amb merlets. Cal destacar també el joc de franges reforçant l'horitzontalitat general de l'edifici.[1]

Història[modifica]

No hi ha dades històriques, aquesta finca era propietat del Marquès de Marianao, que s'hi va fer construir el Palau, el Parc i la Miranda. A partir de 1944 va començar a edificar-se la urbanització residencial i posteriorment el Palau va passar a ser propietat municipal i allotja els Jutjats.[1][2]

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Palau Marianao
  1. 1,0 1,1 «Palau Marianao». Inventari del Patrimoni Arquitectònic. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 15 febrer 2016].
  2. «Palau dels Comtes de Marianao (Sant Boi de Llobregat - Baix Llobregat)». Pobles de Catalunya. [Consulta: 15 febrer 2016].