Vés al contingut

Palazzo Galmanini Portaluppi (Milà)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula edifici
Infotaula edifici
Palazzo Galmanini Portaluppi

Palazzo Galmanini Portaluppi és un edifici situat al número 23 de Viale Beatrice d'Este, a l'angle amb Via Anelli, al barri de Quadronno de Milà. Realitzat entre 1953 i 1956 per Gualtiero Galmanini [1] i Piero Portaluppi, és un dels exemples més significatius de l'arquitectura racionalista italiana.

Història

[modifica]

El Palazzo Galmanini Portaluppi es va projectar en un període de gran efervescència per a l'arquitectura moderna a Itàlia. La seva construcció va tenir lloc durant els anys 50, una dècada caracteritzada per la difusió del racionalisme, un moviment que buscava una major funcionalitat i claredat en les formes arquitectòniques.

Arquitectura

[modifica]

L'edifici es compon de vuit plantes i es caracteritza per una façana revestida amb peces de vidre a mosaic Bisazza. Aquesta elecció de material confereix a l'edifici un aspecte lluminós i modern, alineat amb els principis del racionalisme que posen èmfasi en la puresa de les formes i l'ús innovador dels materials.

Característiques principals

[modifica]
  • La façana està revestida amb peces de vidre a mosaic Bisazza, que ofereixen una superfície reflectant i resistent als agents atmosfèrics.
  • L'estructura de l'edifici està composta per columnes i bigues de formigó armat, típiques de l'arquitectura racionalista, que asseguren estabilitat i funcionalitat.
  • Els espais interiors estan dissenyats per optimitzar la il·luminació natural i garantir el màxim confort i funcionalitat.

Importància

[modifica]

El Palazzo Galmanini Portaluppi és considerat un exemple destacat de racionalisme a Itàlia. La seva concepció i realització representen una contribució important al desenvolupament de l'arquitectura moderna i continua sent estudiat pel seu valor estètic i funcional.

Notes

[modifica]

Bibliografia

[modifica]
  • Premoli, Fulvia. *Arquitectura del Racionalisme a Itàlia*. Milà: Edicions XX, 2010.
  • Servi, Maria Beatrice. *El Racionalisme a Milà*. Milà: Edicions YY, 2015.