Parc del Poblenou

De Viquipèdia
Salta a: navegació, cerca
Parc del Poblenou.

El Parc del Poblenou de Barcelona es troba entre les edificacions del barri de Poblenou de Barcelona i el mar. Reprodueix el paisatge propi d'algunes franges de trobada entre el mar i la terra: platges, dunes i arbredes.

Està situat al final del barri, és una gran pineda, i cap al mar un espai ple de dunes, que eviten els efectes del vent de llevant. Hi destaca un llac i una gran esplanada.

Vegetació[modifica]

Hi domina el pi pinyer (Pinus pinea). A la zona del passeig exterior, els àlbers (Populus alba) i tanques vegetals fetes, moltes d'elles, amb bambú (Phyllostachys sp), de troana (Ligustrum lucidum), llorer (Laurus nobilis) i llentiscle (Pistacia lentiscus).

Prop del llac hi ha pins blancs (Pinus halepensis) i algun garrofer (Ceratonia siliqua). Prop les dunes hi ha palmeres datileres (Phoenix dactylifera) i les washingtònies (Washingtonia filifera). Al parc també hi ha eucaliptus de l'espècie Eucalyptus globulus i són abundants les espècies aromàtiques, com la farigola (Thymus vulgaris), el romaní (Rosmarinus officinalis) i grans mates d'espígol dentat (Lavandula dentata) i sàlvia microfil·la (Salvia microphylla).

Vegeu també[modifica]

Referències[modifica]

Coord.: 41° 23′ 48.55″ N, 2° 12′ 30.56″ E / 41.3968194°N,2.2084889°E / 41.3968194; 2.2084889