Partit Unit Democràtic Etiòpic - Medhin

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca
Infotaula d'organitzacióPartit Unit Democràtic Etiòpic - Medhin
Dades bàsiques
Tipus entitat partit polític
Organització i govern
Seu central 
Modifica les dades a Wikidata

El Partit d'Unió Democràtic Etiòpic - Mehdin (en anglès Ethiopian Democratic Unity Party - Mehdin EDUP-M) fou un partit polític d'Etiòpia.

El Partit d'Unió Democràtic Etiòpic (EDUP) va sorgir de la fusió de la Unió Democràtica d'Etiòpia (EDU) i el Partit Democràtic Etiòpic (EDP), el novembre del 1999de cara a les eleccions del 2000. L'EDUP va estar entre els partits que s'ajuntaren per formar l'aliança de les Forces Democràtiques Etiòpiques Unides, un dels principals partits d'oposició d'Etiòpia, que va aconseguir 52 escons d'entre 527 al Consell de Representants del Poble.

El setembre del 2004, en vistes a les eleccions del 2005, l'EDUP es va unir al Partit Democràtic Medhin d'Etiòpia (Ethiopian Medhin Democratic Party), conegut com a Mehdin o Partit Mehdin, i va agafar el nom de Partit d'Unió Democràtic Etiòpic - Mehdin formant una aliança electoral amb tres altres partits anomenada Coalició per la Unitat i la Democràcia (CUD o Kinijit) que a les eleccions del 15 de maig de 2005 ja havia aconseguit 108 escons quan el govern va ordenar suspendre el recompte al·legant frau; en els resultats final retocats només es van atorgar a l'aliança 34 escons perquè una part dels parlamentaris va refusar prendre possessió dels escons. L'octubre de 2005 el comitè central va decidir abandonar la CUD. Ato Lidetu Ayalew fou el president i Wezero Sophia Yilma el vicepresident.[1] Lidetu Ayalew fou objecte d'una forta campanya de difamació per part de la resta de la CUD. Els resultats de les eleccions del 2010 van mostrar no obstant que els problemes de la CUD no estaven només en el EDUP-M[2]

A les eleccions parcials del 2008 els dos partits ja s'havien separat i el Partit d'Unió Democràtic Etiòpic va agafar el nom de Partit Democràtic Etiòpic i el Mehdin recuperava el de Ethiopian Medhin Democratic Party.

Notes[modifica]

  1. Leaders of UEDP-Medhin (UEDP-Medhin website)
  2. "Ethiopia: Ethnic Federalism and its Discontents; Africa Report No. 153 – 4 September 2009", International Crisis Group, p. 10 (accedit el 16 de novembre de 2009)

Enllaços externs[modifica]