Partit dels Treballadors (Guinea Bissau)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióPartido dos Trabalhadores
Dades
Tipuspartit polític Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació14 de febrer de 2003
Governança corporativa
Seu 
PresidènciaSilvestre Alves

El Partit dels Treballadors (portuguès: Partido dos Trabalhadores) és un partit polític de Guinea Bissau.

Història[modifica]

El partit va ser establert per Aregado Mantenque Té, antic militant del FLING a Lisboa, Portugal el 17 de juliol de 2002.[1] No va participar en les eleccions legislatives de 2004, però Té va tornar al país per participar en les eleccions presidencials de 2005. Va rebre el 2% dels vots, acabant el cinqué entre els 13 candidats.

A les eleccions legislatives de 2008 va acabar en cinquè lloc, però tampoc va aconseguir un escó a l'Assemblea Nacional Popular. Té participà en les eleccions presidencials de Guinea Bissau de 2009, però només va rebre el 0,5% dels vots, acabant el setè dels onze candidats. Té va intentar presentar-se com a candidat a les eleccions presidencials de Guinea Bissau de 2012 però la Cort Suprema determinà que la seva candidatura no reunia els requisits de la llei electoral.[1]

Tanmateix, Té aconseguí registrar-se per a les eleccions generals de 2014. A les eleccions presidencials va rebre només l'1% dels vots, mentre que a les eleccions parlamentàries el partit va obtenir el 0,6% dels vots, i tampoc aconseguí representació.

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 Peter Karibe Mendy (2013) Historical Dictionary of the Republic of Guinea-Bissau, Scarecrow Press, p325