Pastor polonès de les planes

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de raça de gos Pastor polonès de les planes
Generalitats
País d'origenPolònia Modifica el valor a Wikidata
Característiques físques
Alçada45 cm, 50 cm, 42 cm i 47 cm Modifica el valor a Wikidata
Classificació i estàndard de la raça
Codi de Catàleg251 Modifica el valor a Wikidata (Federació Cinològica Internacional Modifica el valor a Wikidata)

El pastor polonès de les planes (en anglès Polish Lowland Sheepdog, en polonès Polski Owczarek Nizinny) és una raça de gos pastor llanut de grandària mitjana originària de Polònia.

Aparença[modifica]

El pastor polonès de les planes és un gos musculós de mantell gruixut doble que pot ser de qualsevol color, sent els colors blanc, gris i marró els més comuns amb marques negres, grises o marrons. El seu color normalment es va tornant més fosc segons va creixent. El mantell interior és suau i dens, mentre que l'exterior és dur i pot ser ondulat o llis, però no arrissat. El pèl del cap fa que el cap sembli major del que realment és, cobrint-li a més els ulls.

Els mascles mesuren entre 45 i 50 cm i les femelles entre 42 i 47 cm, pesant els mascles 40-50 lliures i 30-40 les femelles.

El cos és quadrat, sembla rectangular a causa de l'abundància de pèl, amb una ràtio d'altura-longitud de 9:10, és a dir, per a un gos de 45 cm d'alt, el seu cos mesurarà uns 50 cms de longitud). La cua pot ser molt curta i fins i tot tallada.

Temperament[modifica]

Pastor polonès de les planes en un xou a Racibórz, Polònia.

Són estables, segurs i tenen una memòria excel·lent que pot ser treballada, encara que aquesta raça pot dominar al seu amo si aquest té una voluntat feble. S'adapten bé en condicions molt variades i són populars com a gossos de companyia en apartaments, encara que necessiten un exercici moderat diàriament.

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Pastor polonès de les planes