Pattonomys

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'ésser viuPattonomys Modifica el valor a Wikidata
Taxonomia
Super-regneEukaryota
RegneAnimalia
FílumChordata
ClasseMammalia
OrdreRodentia
FamíliaEchimyidae
SubfamíliaEchimyinae
GènerePattonomys Modifica el valor a Wikidata
Emmons, 2005
Espècies

Pattonomys és un gènere de rosegadors de la família de les rates talp. Les espècies d'aquest grup viuen als boscos costaners de Colòmbia i Veneçuela i l'oest de la Conca de l'Amazones. El gènere fou descrit el 2005 per Louise H. Emmons basant-se en una sèrie de criteris que abans s'assignaven a Echimys. P. occasius, que anteriorment es classificava dins de Makalata, possiblement està relacionat amb l'avantpassat comú dels dos gèneres. El grup fou anomenat en honor de James Lloyd Patton, pels seus nombrosos estudis sobre les rates talp.

Es tracta de rates talp arborícoles de mida mitjana a gran. Tenen el cap i els flancs grisos, l'esquena marró i la cua marró vermellós. El seu pelatge és molt espinós. Tenen les dents tan diferents de les dels altres gèneres que sovint n'hi ha prou amb una per veure que un exemplar pertany a Pattonomys.

Bibliografia[modifica]

  • Emmons, L. H. 2005. «A Revision of the Genera of Arboreal Echimyidae (Rodentia: Echimyidae, Echimyinae), With Descriptions of Two New Genera». Pàg. 247-310 A Lacey, E. A.; Myers, P. 2005. «Mammalian Diversification: From Chromosomes to Phylogeography (A Celebration of the Career of James L. Patton)». University of California Publications in Zoology, 133: i-vii+1-383.