Paula Jardón Giner

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaPaula Jardón Giner

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Dades personals
FormacióUniversitat de València Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupacióarqueòloga, catedràtica Modifica el valor a Wikidata

Paula Jardón Giner (València) és una arqueòloga valenciana doctora en Geografia i Història per la Universitat de València. És professora en l'Institut Universitari de Creativitat i Innovacions Educatives i del Departament de Didàctica i Organització Escolar de la Facultat de Filosofia i Ciències de l'Educació i Vicedegana de la facultat.[1][2]

Ha realitzat activitat científica en projectes de la Universitat de València, la Universitat de Lieja, el Reial Institut Belga de Ciències Naturals, el Laboratori del Centre National de la Recherche Scientifique de Carcassona, el laboratori de Prehistòria de la Societé Prehistorique française, la Missió francesa a l'Àsia central, la Universitat de San Luis Potosí (Mèxic) i la Universitat de la Laguna. D'altra banda ha format i assessorat els figurants de la pel·lícula Sa Majesté Minor de Jean-Jacques Annaud, l'acció de la qual se situa al segle XVII aC, i va participar en el projecte Terra amb el grup Gea-Clio vinculat al Programa Experimental de reforma dels ensenyaments previ a la promulgació de la LOGSE, i del Grup de recerca en pedagogies culturals CREARI. Forma part del grup d'innovació Espai Cinema, i és col·laboradora de la Mostra Internacional de Cinema Educatiu de València i comissària a l'Ex-posició Prehistòria i cinema del Museu de Prehistòria de València.[3][4][5][6][7] És una de les responsables del muntatge de diversos museus: Museu de Prehistòria de València, Arqueològics d'Alacant, Alcoi, Villena, Almassora, Petrer, Gandia, Crevillent, Bicorb i Novelda, realitzant projectes de Parc Arqueològic de les Coves de l'Aranya, a Morella la Vella i Pla de viabilitat de l'Alt Forn del Port de Sagunt i de l'Ecomuseu de Aras de los Olmos i el projecte Reality al Museu Arqueològic Provincial d'Alacant i el Museu de Gènova. Ha publicat diversos llibres i articles d'investigació i de divulgació.[7][8]

Publicacions[modifica]

Referències[modifica]

  1. «Prehistoria en cartel: la imagen de la mujer en el cine» (en castellà). Cabildo.grancanaria.com, Març 2015. Arxivat de l'original el 2015-03-09. [Consulta: Maig 2017].
  2. Usuario, Super «Aras de los Olmos» (en espanyol europeu). La Linde. Arxivat de l'original el 2016-04-15 [Consulta: 28 maig 2017].
  3. Souto, Xosé M. «El Proyecto Gea-Clío». [Consulta: 28 maig 2017].
  4. «Grup». [Consulta: 28 maig 2017].
  5. Valencia, Departament d'informàtica de la Fundació General de la Universitat de. «Paula Jardón i Josep Albiol: “Cal ensenyar els alumnes a que es facen preguntes” - Universitat d´Estiu de Gandia - Centre de Gandia - Universitat de València - FGUV». [Consulta: 28 maig 2017].
  6. «EspaiCinema Magisteri». Roderic.uv.es. [Consulta: Maig 2017].
  7. 7,0 7,1 «Los centros de prestigio científico ofrecen webs desarrolladas y actualizadas, y entrevistas a investigadores en formato accesible» (en castellà). Aularia.org, 2016. [Consulta: Maig 2017].
  8. «"Paula Jardón Giner" - Google Acadèmic». [Consulta: 28 maig 2017].