Paulo Maluf

De Viquipèdia
Jump to navigation Jump to search
Infotaula de personaPaulo Maluf
Paulo Maluf.jpg
 Membre de la Cambra de Diputats del Brasil 


 Alcalde de São Paulo 

Dades biogràfiques
Naixement 3 de setembre de 1931 (86 anys)
São Paulo
Alma mater Universitat de São Paulo
Activitat professional
Ocupació Polític
Altres dades
Partit polític Progressive Party
Cònjuge Sylvia Lutfalla Maluf
Condemnes criminals Blanqueig de diners
Modifica dades a Wikidata

Paulo Salim Maluf o Paulo Maluf (São Paulo, Brasil 3 de setembre de 1931) és un empresari, enginyer i polític brasiler d'origen libanès. Va ser dues vegades alcalde de Sao Paulo l'any del 1969-1992, el Secretari de Transport en 1971-1974 i el governador de l'estat de São Paulo a 1979-1982. Afiliat a la del Partit Progressista (PP), és president de la Sao Paulo directori del partit, que actualment exerceix el càrrec de diputat federal per Sao Paulo, la més gran del país votar a les eleccions de 2006, quan va rebre 739.827 vots de Sao Paulo. Competir per al càrrec d'alcalde de Sao Paulo pel PP a les eleccions de 2008 obtenint el quart lloc.

Fill d'immigrant libanès Salim Farah Maluf i Estéfano Maria Maluf, una família d'industrials que a començaments del segle passat resolt invertir en Amèrica del Sud en el començament de fabricació d'indemnització i altres laminats pressionat, quan va fundar Eucatex més gran del sector fuster a Amèrica Llatina. Maluf va ser el nét de Miguel Estéfano, una de les majors fortunes de l'Estat de Sao Paulo. Va estudiar al Col·legi Sant Lluís, a São Paulo. Establiment reconegut per la disciplina i l'excel·lent qualitat de l'educació dels sacerdots jesuïtes.

Es va introduir en política en el moviment estudiantil a la Universitat de Sao Paulo, on va cursar enginyeria civil. Forma en 1954, arribant a superintendent cap de l'empresa en la família, que van ser comandats pel seu germà Roberto. El 1955 es casà amb Sylvia Lutfalla amb qui té quatre fills i tretze néts. De 1955 a 1967, Maluf treballat contínuament com un empresari. En les eleccions de 2008 obtenint el quart lloc.