Vés al contingut

Pedró de Sant Baldiri

Infotaula edifici
Infotaula edifici
Pedró de Sant Baldiri
Dades
TipusOratori Modifica el valor a Wikidata
Construcciósegle xviii
Característiques
Estil arquitectònicObra popular
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaSant Boi de Lluçanès (Osona) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióCamí d'Orra
Map
 42° 03′ 10″ N, 2° 09′ 08″ E / 42.052892°N,2.152201°E / 42.052892; 2.152201
IPA
IdentificadorIPAC: 23612

El Pedró de Sant Baldiri és un pedró de Sant Boi de Lluçanès (Osona) inclosa a l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

Descripció[modifica]

Es tracta d'una construcció de planta quadrada i alçat rectangular amb coberta monolítica a quatre vents. Els murs són de pedres irregulars i estan quasi totalment recoberts d'arrebossat i pintats de blanc. El padró està elevat sobre dos graons. A la part baixa de la coberta i a manera d'imposta que sobresurt hi ha un fris de rajola que alterna les rajoles vermelles rectangulars amb les quadres blanques i blaves de tradició valenciana. A la part alta de la teulada hi ha una creu de ferro forjat que remata el conjunt. La fornícula és elevada i amb arc rebaixat i tapada amb una reixa. Sota la fornícula hi ha una inscripció: "SANT BLADIRI TON PATRO/ ET DONARA BON CAMI/ SI AL PASSAR TU PER AQUI/ LI RESES AMB DEBOCIO/ UN PARE NOSTRE I AVE MARIA".[1]

Història[modifica]

Va ser restaurat cap a l'any 1940.[1]

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 «Pedró de Sant Baldiri». Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Direcció General del Patrimoni Cultural. [Consulta: 11 març 2019].