Pena dos Catro Cabaleiros

Infotaula de geografia físicaPena dos Catro Cabaleiros
Imatge
TipusMuntanya Modifica el valor a Wikidata
Localització
Entitat territorial administrativaA Pobra do Brollón (Lugo), Folgoso do Courel (Lugo), O Incio (Lugo) i Samos (Lugo) Modifica el valor a Wikidata
Map
 42° 36′ 21″ N, 7° 16′ 50″ O / 42.60583°N,7.28045°O / 42.60583; -7.28045
Dades i xifres
Altitud1.131 m Modifica el valor a Wikidata
Taula d'Os Catro Cabaleiros

La Pena dos Catro Cabaleiros (Penya dels Quatre Cavallers en gallec) és un cim de 1.131 metres d'altitud situat en el límit dels municipis d'A Pobra do Brollón, Folgoso do Courel, O Incio i Samos, a la província de Lugo.

Des d'ell hi ha vistes de tota la vall de la Terra de Lemos i la Serra d'O Courel. Està envoltat de vegetació, principalment pins. En aquesta zona habiten nombroses espècies d'animals com poden ser els senglars o els cabirols.

Segons explica la llegenda aquest nom es deu al fet que en temps passats en aquest punt es reunien els cavallers d'A Pobra do Brollón, Folgoso do Courel, O Incio i Samos. Avui en dia la tradició es manté i els alcaldes dels 4 ajuntaments es reuneixen en aquest cim en una festa tradicional.

Actualment al centre del mirador està situada una taula rodona amb quatre cadires, de granit, en honor de les reunions que aquí es realitzaven.