Pere Francesc de Montanyans

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaPere Francesc de Montanyans
Activitat
Ocupaciómilitar Modifica el valor a Wikidata

Pere Francesc de Montanyans i d'Horta[1][2] o també Francesc Pere de Montanyans[3] (principis del s.XVI, Barcelona - ?) fou cavaller, castlà del castell de Terrassa i senyor d'Horta. Per herència posseïa el forn públic de Terrassa. El 1522, l'arquebisbe de Tarragona i Lloctinent General de Catalunya, Pere de Cardona, adjudicà l'herència d'Honorat Dimas de Montanyans, mort intestat, al seu fill Francesc Pere de Montanyans. Fou fill d'Honorat Dimas de Montanyans i net de Francesc de Montanyans i d'Isabel de Corbera. Alhora també era besnet del cavaller Antoni Guillem de Montanyans. Es casà amb Magdalena de Torrelles[3] filla de Pere Antoni de Torrelles;[3] tingueren almenys un fill: Honorat Jaume de Montanyans i de Torrelles,[3] que presidí el Consell de Terrassa en el 1543. D'ell en va sortir la idea de substituir l'església de Sant Fruitós per una de nova anomenada Sant Esperit.

Referències[modifica]

  1. "…senyors que s'han succeït en la possessió de la castlania del Castell de Terrassa: Pere de Vallseca, Antoni Guillem de Muntanyans, Pere Francesc de Muntanyans.."Salvador Cardús i Florensa. Terrassa medieval: visió històrica. Tall. Gràf. J. Morral, 1960 [Consulta: 12 setembre 2012]. 
  2. "..Posseïren la castlania del castell de Terrassa, entre altres: Pere de Vallseca, Antoni Guillem de Muntanyans, Pere Francesc de Muntanyans, un altre Antoni Guillem de Muntanyans, Francesc de Muntanyans, Miquel de Cruïlles.." Els Castells catalans. R. Dalmau, 1967 [Consulta: 12 setembre 2012]. 
  3. 3,0 3,1 3,2 3,3 Testament de Magdalena el 19-11-1537. Pergamí 6-6-11 (A-6). Arxiu del Castell de Vilassar de Dalt