Pere Mercè i Santaló

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Pere Marcé i Sentaló)
Infotaula de personaPere Mercè i Santaló
Biografia
Naixementsegle XVIII Modifica el valor a Wikidata
Rosselló Modifica el valor a Wikidata
Mortsegle XVIII Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciótraductor Modifica el valor a Wikidata

Pere Mercè i Santaló [1] (Rosselló, segle xviii — ?, segle xviii) va ser un religiós nord-català, escriptor en llengua catalana.

Va ser rector de Sant Martí de Cornellà de la Ribera, i se'l coneix per una única obra, una edició bilingüe llatí-català del Llibre dels Salms, Los Set salms penitencials en versos catalans segons lo sentit literal, que escrigué en quartetes heptasil·làbiques encadenades. La primera edició coneguda és del 1806 (Barcelona: Compañia de Jordi Roca y Gaspar[2]) i se'n feren diverses reedicions durant els anys següents a causa de l'èxit que tingué. Hom [1] n'ha destacat la qualitat i l'ambició, i els comentaris i les reflexions sobre l'art de la traducció que s'hi fan al pròleg.

Bibliografia[modifica]

Notes[modifica]

  1. 1,0 1,1 Pere Marcé i Sentaló: Vila, Pep. «La impremta en català a Perpinyà durant la primera meitat del segle XIX». A: Imprimerie, édition et presse dans la première moitié du XIXe siècle: actes de la première Journée d'étude sur l'imprimerie organisée à Perpignan, le 25 avril 2003. Perpinyà: Centre de documentation et d'animation de la culture catalane-L'Olivier, 2004, p. 141-166. ISBN 9782908866209. 
  2. La descriuen Marià Aguiló i Fuster Catálogo de las obras en lengua catalana impresas desde 1474 hasta 1860 refs. 18-22 i Antoni Palau i Dulcet Manual del librero hispano-americano 68765