Phil Crosby

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaPhilip Crosby
Biografia
Naixement18 juny 1926 Modifica el valor a Wikidata
Wheeling (Virgínia de l'Oest) Modifica el valor a Wikidata
Mort18 agost 2001 Modifica el valor a Wikidata (75 anys)
Winter Park (Florida) Modifica el valor a Wikidata
SepulturaWinter Park, Florida Estats Units 
Dades personals
NacionalitatNord-americà
FormacióKent State University College of Podiatric Medicine (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupacióconsultor i empresari
Activitat1952 Modifica el valor a Wikidata –
Carrera militar
Branca militarMarina dels Estats Units d'Amèrica Modifica el valor a Wikidata
ConflicteGuerra de Corea i Segona Guerra Mundial Modifica el valor a Wikidata
Família
CònjugePeggy

Philip Crosby (Wheeling, Virgínia de l'Oest, 18 de juny de 1926-Asheville, Carolina del Nord, 18 d'agost de 2001)[1] va ser un empresari estatunidenc. Va contribuir a la teoria gerencial i a les pràctiques de la gestió de la qualitat.

Història[modifica]

Es va graduar en la Universitat Western Reserve. Després d'açò realitza el servici militar en la Guerra de Corea, i a partir d'aquí va començar la seua vida laboral en la línia de muntatge l'any 1952, convertint-se en director de qualitat per a Martin - Marietta (fusió de les empreses The Martin Company i American- Marietta corporative, la qual va ser l'empresa líder en venda de mescles, Ciments, substàncies químiques, tecnologia aeroespacial i electrònica), va ser ací on va desenrotllar el concepte de " Zero Defectes '.[2]

Després de treballar el seu camí ascendent cap a l'èxit, Crosby es va convertir en Vicepresident Corporatiu i Director de Qualitat en ITT durant 14 anys. A causa del gran interés mostrat per la seua obra "la qualitat és gratuïta" (1979), va deixar d'ITT per a fundar el seu propi despatx " Philip Crosby Asociates Incorporated " i va començar a ensenyar a les organitzacions els principis "i pràctiques de qualitat tal com s'establix en el seu llibre. El 1985 la seua companyia va començar a cotitzar per $ 30 milions. Crosby sigui perfeccionant el seu enfocament de la qualitat i el 1984 pública qualitat sense plores, este últim i la qualitat és gratuïta van ser molt populars i llegits per molts gerents el que contribuí a la difusió de la importància de la qualitat. El 1991 es va retirar de Philip Crosby Associates per a llançar la carrera IV Inc, una consultora d'assessorament sobre el desenrotllament dels alts directius. Philip Crosby va morir a l'agost de 2001. Cal destacar una de les seues aportacions més rellevants, els 14 passos, en els quals explica pas a pas com una organització podia iniciar i continuar el seu moviment per la qualitat, en els 14 passos es fomentava l'increment de la qualitat i la motivació per a la participació dels empleats.[3]

Els catorze passos de l'administració per qualitat de Crosby[modifica]

  1. Compromís de la Direcció: Aclarir la posició de la direcció respecte a la qualitat.
  2. Equip per a la Millora de la Qualitat: Administrar el Procés per a la Millora de la Qualitat.
  3. Mesura: Proporcionar una gràfica dels incompliments presents i potencials de manera que permeti l'avaluació objectiva i l'acció correctiva.
  4. Cost de la Qualitat: Definir els elements del Cost de la Qualitat (CDC) i explicar el seu ús com a eina de la Direcció.
  5. Crear consciència sobre la Qualitat: Proporcionar un mètode per elevar en tots els empleats el seu interès personal en el compliment dels requisits de productes o serveis i en la reputació en qualitat de la companyia.
  6. Acció Correctiva: Proporcionar un mètode sistemàtic per tal de resoldre per sempre els problemes identificats a través d'altres passos.
  7. Planificació de Zero Defectes: Estudiar les diverses activitats que s'han de realitzar com a preparació per a la presentació formal del Dia de Zero Defectes (Dia del Compromís de la Qualitat)
  8. Educació: Proporcionar la capacitació necessària a tots els empleats per a realitzar-forma activa el seu paper el Procés per a la Millora de la Qualitat.
  9. Celebració del Dia Zero Defectes: Crear un esdeveniment que permeti a cada individu adonar-se, a través de l'experiència personal, que ha produït un canvi.
  10. Fixar Fites: Convertir les promeses i els compromisos en accions, encoratjant a les persones a fixar metes de millora per a elles mateixes i per als grups de treball als quals pertanyen.
  11. Eliminació de Causes d'Error: Proporcionar a cada individu un mètode per comunicar a la Direcció les situacions que li impedeixen millorar.
  12. Reconeixement: Apreciar als que participen.
  13. Consells de Qualitat: reunir a la gent adequada per intercanviar informació sobre l'administració de la qualitat, en forma regular.
  14. Repetir tot el Procés: Assegurar-se que el Procés per a la Millora de la Qualitat mai acabi.[4]

Les 6 C de Crosby[modifica]

  1. Comprensió: La comprensió comença en el nivell directiu, amb la identificació i comprensió total dels quatre principis fonamentals de l'administració per qualitat, i acaba amb la comprensió de tot el personal.
  2. Compromís: En el compromís, l'organització, liderada per l'administració, estableix un compromís amb la qualitat i amb els seus quatre principis fonamentals.
  3. Competència: Per aconseguir la competència, es defineix un mètode o pla en l'organització, que garanteixi que tots entenen i tenen oportunitat de participar en la millora de la qualitat.
  4. Comunicació: L'organització ha de comptar amb un pla de comunicació que ajudi a documentar i difondre les històries d'èxit.
  5. Correcció: La correcció implica comptar amb un sistema formal que inclogui tots els departaments i empleats, perquè ataquin els problemes d'incompliment.
  6. Continuïtat: Per a garantir la continuïtat s'ha de donar a la qualitat la prioritat número u entre els aspectes importants del negoci.

[5]

Les tres T de Crosby[modifica]

Temps - Talent - Tresor

Actualment, Philip Crosby Associates és la consultora en Gestió de la Qualitat més gran i experimentada del món, el que demostra la "qualitat" d'aquest guru de l'administració de qualitat moderna.

Llibres[modifica]

  • (1979) La calidad no cuesta nada
  • (1981) El Arte de hacer que las cosas sucedan
  • (1984) Calidad Sin Lagrimas
  • (1988) La Organización Permanentemente Exitosa
  • (1989) Hablemos de Calidad
  • (1990) Liderazgo: El arte de convertirse en un ejecutivo
  • (1994) Eliminando los costos de Calidad
  • (1995) Reflexiones sobre Calidad
  • (1996) La Calidad sigue sin costar
  • (1997) Los Absolutos de Liderazgo
  • (1999) La Calidad y Yo

Vegeu també[modifica]

Referències[modifica]

  1. «Philip Crosby, 75, Developer Of the Zero-Defects Concept». The New York Times [[[Nova York]]], 22-08-2001 [Consulta: 1r setembre 2012].
  2. Pedro Ayala. Maestros de la calidad. [Blog Internet]. 24th September 2012. Disponible en: http://maestrosdelacalidadac103611.blogspot.com.es/p/philipcrosby.html
  3. Alvarado, Bárbara. Rivas, Gabriela.(Abril de 2006). Philip Crosby. http://www.geocities.ws/chex88chex/estrategia/PhilipCrosby.pdf
  4. Sanchez Nieto, CE. 23 de abril de 2012. Filosofía de Philip Crosby [diapositives de PowerPoint]. Recuperat de: http://es.slideshare.net/Edurne/filosofa-de-philip-crosby.
  5. Luz Nuñez, Blanca. Philip Bayard Crosby.[Blog Internet]. Citat 17 de setembre de 2012. Disponible a:http://philipbayardcrosby.blogspot.com.es/

Enllaços externs[modifica]