Phil Crosby

De Viquipèdia
Jump to navigation Jump to search
Infotaula de personaPhilip Crosby
Dades biogràfiques
Naixement 18 de juny de 1926
Wheeling, West Virginia, EUA
Mort 18 d'agost de 2001(2001-08-18) (als 75 anys)
Asheville, Carolina del Nord[1]
Sepultura Winter Park, Florida Estats Units
Residència Winter Park
Nacionalitat Nord-americà
Activitat professional
Ocupació consultor i empresari
Arma/servei Marina dels Estats Units d'Amèrica
Batalles/guerres Guerra de Corea i Segona Guerra Mundial
Dades familiars
Cònjuge Peggy
Modifica dades a Wikidata

Philip Crosby (Wheeling, West Virginia, 18 de juny de 1926-Asheville, Carolina del Nord, 18 d'agost de 2001) va ser un empresari estatunidenc. Va contribuir a la teoria gerencial i a les pràctiques de la gestió de la qualitat.

Història[modifica]

Es va graduar en la Universitat Western Reserve. Després d'açò realitza el servici militar en la Guerra de Corea, i a partir d'aquí va començar la seua vida laboral en la línia de muntatge l'any 1952, convertint-se en director de qualitat per a Martin - Marietta (fusió de les empreses The Martin Company i American- Marietta corporative, la qual va ser l'empresa líder en venda de mescles, Ciments, substàncies químiques, tecnologia aeroespacial i electrònica), va ser ací on va desenrotllar el concepte de " Zero Defectes '.[2]


Després de treballar el seu camí ascendent cap a l'èxit, Crosby es va convertir en Vicepresident Corporatiu i Director de Qualitat en ITT durant 14 anys. A causa del gran interés mostrat per la seua obra " la qualitat és gratuïta" (1979), va deixar d'ITT per a fundar el seu propi despatx " Philip Crosby Asociates Incorporated " i va començar a ensenyar a les organitzacions els principis "i pràctiques de qualitat tal com s'establix en el seu llibre. En 1985 la seua companyia va començar a cotitzar per $ 30 milions. Crosby sigui perfeccionant el seu enfocament de la qualitat i en 1984 pública qualitat sense plores, este últim i la qualitat és gratuïta van ser molt populars i llegits per molts gerents el que contribuí a la difusió de la importància de la qualitat. En 1991 es va retirar de Philip Crosby Associates per a llançar la carrera IV Inc, una consultora d'assessorament sobre el desenrotllament dels alts directius. Philip Crosby va morir a l'agost de 2001. Cal destacar una de les seues aportacions més rellevants, els 14 passos, en els quals explica pas a pas com una organització podia iniciar i continuar el seu moviment per la qualitat, en els 14 passos es fomentava l'increment de la qualitat i la motivació per a la participació dels empleats.[3]

Els catorze passos de l'administració per qualitat de Crosby[modifica]

 1. Compromís de la Direcció: Aclarir la posició de la direcció respecte a la qualitat.
 2. Equip per a la Millora de la Qualitat: Administrar el Procés per a la Millora de la Qualitat.
 3. Mesura: Proporcionar una gràfica dels incompliments presents i potencials de manera que permeti l'avaluació objectiva i l'acció correctiva.
 4. Cost de la Qualitat: Definir els elements del Cost de la Qualitat (CDC) i explicar el seu ús com a eina de la Direcció.
 5. Crear consciència sobre la Qualitat: Proporcionar un mètode per elevar en tots els empleats el seu interès personal en el compliment dels requisits de productes o serveis i en la reputació en qualitat de la companyia.
 6. Acció Correctiva: Proporcionar un mètode sistemàtic per tal de resoldre per sempre els problemes identificats a través d'altres passos.
 7. Planificació de Zero Defectes: Estudiar les diverses activitats que s'han de realitzar com a preparació per a la presentació formal del Dia de Zero Defectes (Dia del Compromís de la Qualitat)
 8. Educació: Proporcionar la capacitació necessària a tots els empleats per a realitzar-forma activa el seu paper el Procés per a la Millora de la Qualitat.
 9. Celebració del Dia Zero Defectes: Crear un esdeveniment que permeti a cada individu adonar-se, a través de l'experiència personal, que ha produït un canvi.
 10. Fixar Fites: Convertir les promeses i els compromisos en accions, encoratjant a les persones a fixar metes de millora per a elles mateixes i per als grups de treball als quals pertanyen.
 11. Eliminació de Causes d'Error: Proporcionar a cada individu un mètode per comunicar a la Direcció les situacions que li impedeixen millorar.
 12. Reconeixement: Apreciar als que participen.
 13. Consells de Qualitat: reunir a la gent adequada per intercanviar informació sobre l'administració de la qualitat, en forma regular.
 14. Repetir tot el Procés: Assegurar-se que el Procés per a la Millora de la Qualitat mai acabi.[4]

Les 6 C de Crosby[modifica]

 1. Comprensió: La comprensió comença en el nivell directiu, amb la identificació i comprensió total dels quatre principis fonamentals de l'administració per qualitat, i acaba amb la comprensió de tot el personal.
 2. Compromís: En el compromís, l'organització, liderada per l'administració, estableix un compromís amb la qualitat i amb els seus quatre principis fonamentals.
 3. Competència: Per aconseguir la competència, es defineix un mètode o pla en l'organització, que garanteixi que tots entenen i tenen oportunitat de participar en la millora de la qualitat.
 4. Comunicació: L'organització ha de comptar amb un pla de comunicació que ajudi a documentar i difondre les històries d'èxit.
 5. Correcció: La correcció implica comptar amb un sistema formal que inclogui tots els departaments i empleats, perquè ataquin els problemes d'incompliment.
 6. Continuïtat: Per a garantir la continuïtat s'ha de donar a la qualitat la prioritat número u entre els aspectes importants del negoci.

[5]

Les tres T de Crosby[modifica]

Temps - Talent - Tresor

Actualment, Philip Crosby Associates és la consultora en Gestió de la Qualitat més gran i experimentada del món, el que demostra la "qualitat" d'aquest guru de l'administració de qualitat moderna.

Llibres[modifica]

 • (1979) La calidad no cuesta nada
 • (1981) El Arte de hacer que las cosas sucedan
 • (1984) Calidad Sin Lagrimas
 • (1988) La Organización Permanentemente Exitosa
 • (1989) Hablemos de Calidad
 • (1990) Liderazgo: El arte de convertirse en un ejecutivo
 • (1994) Eliminando los costos de Calidad
 • (1995) Reflexiones sobre Calidad
 • (1996) La Calidad sigue sin costar
 • (1997) Los Absolutos de Liderazgo
 • (1999) La Calidad y Yo

Vegeu també[modifica]

Qualitat

Articles i enllaços web[modifica]

Referències[modifica]

 1. «Philip Crosby, 75, Developer Of the Zero-Defects Concept». The New York Times [[[Nova York]]], 22-08-2001 [Consulta: 1 setembre 2012].
 2. Pedro Ayala. Maestros de la calidad. [Blog Internet]. 24th September 2012. Disponible en: http://maestrosdelacalidadac103611.blogspot.com.es/p/philipcrosby.html
 3. Alvarado, Bárbara. Rivas, Gabriela.(Abril de 2006). Philip Crosby. http://www.geocities.ws/chex88chex/estrategia/PhilipCrosby.pdf
 4. Sanchez Nieto, CE. 23 de abril de 2012. Filosofía de Philip Crosby [diapositives de PowerPoint]. Recuperat de: http://es.slideshare.net/Edurne/filosofa-de-philip-crosby.
 5. Luz Nuñez, Blanca. Philip Bayard Crosby.[Blog Internet]. Citat 17 de setembre de 2012. Disponible a:http://philipbayardcrosby.blogspot.com.es/