Piotr Petróvitx Sokalski

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaPiotr Petróvitx Sokalski

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement14 setembre 1832 (Julià) Modifica el valor a Wikidata
Khàrkiv Modifica el valor a Wikidata
Mort30 març 1887 (Julià) Modifica el valor a Wikidata (54 anys)
Odessa Modifica el valor a Wikidata
Sepulturaantic cementiri cristià d'Odessa Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
FormacióUniversitat de Khàrkiv Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Camp de treballMúsica, crítica musical, teoria de la música, història natural, periodisme, edició, edició i periodisme de guerra Modifica el valor a Wikidata
Ocupaciócompositor, editor col·laborador, professor d'educació secundària, funcionari, editor, periodista, crític musical, corresponsal de guerra Modifica el valor a Wikidata
OcupadorUniversitat de Khàrkiv Modifica el valor a Wikidata
GènereÒpera Modifica el valor a Wikidata
InstrumentPiano Modifica el valor a Wikidata
Família
ParentsVladímir Sokalski (nebot) Modifica el valor a Wikidata

Musicbrainz: ccef461c-bc22-44d3-9142-929eb5bb7ab8 IMSLP: Category:Sokalsky,_Pyotr Modifica el valor a Wikidata

Piotr Petróvitx Sokalski, rus: Пётр Петрович Сокальский (Khàrkiv antiga Khàrkiv, 26 de setembre de 1832 - Odessa, 11 d'abril de 1887) fou un compositor i estudiós de la música, rus. Fou l'oncle patern del també compositor Vladímir Sokalski.

Estudià ciències naturals i música en la seva ciutat natal i després es dedicà a l'ensenyança, començant ja llavors a col·leccionar cants populars. De 1857 a 1860 fou secretari del consolat rus de Nova York i de 1860 a 1876 redactà El Missatger d'Odessa. El 1864 havia fundat la Societat Filharmònica d'Odessa.

La seva obra principal com a musicòleg és la titulada La cançó popular russa, la seva estructura melòdica i el seu caràcter harmònic, en la que fa derivar l'estructura del cant popular rus de la prosòdia del text, i estudià les escales musicals que constitueixen la base de les melodies.

Quant a les seves obres musicals, les principals són les òperes: El setge de Douwno (1884);Mazeppa, i La nit de Maig. A la bora del Danubi, fantasia eslava per a piano, i melodies vocals.

Bibliografia[modifica]