Plantilla:Abril article de Videojocs

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Logotip de jo

Age of Empires II: The Age of Kings és un videojoc d'estratègia en temps real desenvolupat per Ensemble Studios i distribuït per Microsoft Games per als sistemes operatius Windows i Mac OS. Va ser llançat a mitjan 1999 i és el segon títol que compon la sèrie Age of Empires.

La història del joc està basada en l'edat mitjana, després de la caiguda de l'Imperi Romà d'Occident. El jugador disposa de 13 civilitzacions que van existir en aquell període històric, i ha d'encaminar-les per formar un vast imperi i conquistar altres pobles. El joc ofereix la possibilitat de jugar contra l'ordinador o contra altres persones en línia, amb un màxim de 8 jugadors per partida.

Age of Empires II va ser desenvolupat per la subsidiària de Microsoft Ensemble Studios sota la direcció de Bruce Shelley, dissenyador de Age of Empires i col·laborador en el disseny del joc d'estratègia Civilization. El seu motor gràfic és conegut com Genie Engine, el qual és utilitzat també en el títol Star Wars: Galactic Battlegrounds.

Després del seu èxit comercial, va tenir una seqüela directa d'expansió coneguda com Age of Empires II: The Conquerors, on s'agreguen millores al joc, incloent cinc civilitzacions més. Va tenir també una varietat de versions "alternes", que van aparèixer en les videoconsoles Nintendo DS i PlayStation 2, així com adaptacions en alguns telèfons cel·lulars.