Plantilla:Infotaula d'organització

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca
Infotaula d'organitzacióInfotaula d'organització
Dades
Tipusplantilla d'infotaula Modifica el valor a Wikidata
Icona de documentació de mòdul Documentació de la plantilla [ mostra ] [ modifica el codi ] [ mostra l'historial ] [ refresca ]
Wikidata Stamp Rec Light.svg

Aquesta és una infotaula genèrica que serveix per descriure qualsevol mena d'organització o empresa i la seva activitat.

La infotaula mostra dades bàsiques, d'activitat, històriques, econòmiques i de govern i funcionament. A més, permet incorporar de forma complementària les dades de l'edifici on s'allotja la seu central, quan aquest és representatiu i compta amb ítem i dades pròpies recollides dins Wikidata. (Vegeu Funcionament)

Dins del procés de normalització d'Infotaules per a facilitar la incorporació de dades des de Wikidata, s'han integrat dins aquesta infotaula les següents plantilles, actualment redireccionades i anul·lades (les tatxades ja no les crida cap article):

Pot arribar a recuperar més de 40 continguts des de Wikidata, cas que no s'hagi informat un valor en el paràmetre corresponent. S'aconsella incorporar la informació de la que en disposem dins WD en lloc d'aportar-ho com a variable.

Funcionament

Estructura de la infotaula

La {{Infotaula d'organització}} treballa de forma modular:

 • Aquesta plantilla, que gestiona la recuperació de dades des de WD i el seu formateig, el tractament de les dades manuals i la construcció de blocs amb múltiples contingut o formats especials.
 • La sub-plantilla {{Infotaula d'organització/formatglobal}} que s'encarrega de rebre tots els paràmetres aportats des d'aquesta plantilla i representar-los agrupats i ordenats.

Per tant, si s'edita aquesta plantilla no es trobarà el codi de presentació final de la infotaula. Qualsevol canvi s'ha de sincronitzar entre totes dues plantilles per assegurar que funciona i surt representat correctament.

Infotaula edifici incrustada

Les organitzacions no tenen "per se" una posició geogràfica, sinó que la té la seu on resideixen. Per aquest motiu no es mostra un mapa de localització dins el cos principal de la infotaula.

A canvi, al peu pot aparèixer un desplegable si se'n disposa de la ubicació de la seu central (coordenades, municipi, etc.) bé sigui manualment o des de WD. Dins el desplegable es mostra:

 • el mapa de localització calculat a partir de les dades geogràfiques
 • la infotaula de l'edifici, quan aquest existeix com a entitat a WD i l'organització té informat la propietat Ubicació (P276). En aquest cas, la infotaula d'edifici ja conté dins el mapa de localització.

Si apareix la infotaula d'edifici es poden produir duplicitats d'informació que existeixen a totes dues (fotografia, adreça, activitat). Si calgués evitar-ho es pot controlar la presentació mitjançant els paràmetres de control.

Imatges

A diferència d'altres infotaules que només gestionen una imatge representativa, en aquest cas es gestionen fins a 3 imatges que responen als símbols: logo, escut o bandera de l'organisme, una imatge d'un mapa amb l'àrea d'actuació o els estats membres que componen l'entitat i una foto representativa. Vegeu els exemples dins la descripció dels paràmetres.

Estructura de continguts

La infotaula està estructurada en blocs d'informació temàtica:

 • Imatges, amb logo/escut + bandera, foto representativa, mapa de l'àrea d'actuació.
 • Característiques: tipus, sector i especialitat, missió,...
 • Història: Dates, orígens, fusions, dissolucions, etc. En un segon bloc descriu les dates i textos fundacionals.
 • Activitat:Dades relatives a l'activitat a la que es dedica: producció, serveis, regió d'actuació, etc. Capacitat, gestor, club, etc.
 • Organització i govern, consta de 3 sub-blocs:
  • Ubicació de la seu (fins a 2)
  • Equip directiu o de govern, persones destacades, nombre empleats i/o voluntaris, propietat, estats membres, ...
  • Relacions organitzatives, on es recullen les seves dependències (societat matriu), adhesions, filials, sucursals, etc. (vegeu descripció detallada al capítol model de relacions organitzatives.
 • Xifres significatives, amb dades econòmiques de l'explotació, volums d'activitat, etc.
 • Altres dades com premis, codi d'identificació oficial, xarxes socials, etc.
 • Infotaula edifici, en el supòsit que la seu central sigui un edifici amb informació a Wikidata.

Tots els blocs compten amb uns camps de nom i contingut lliure al final. També existeix la possibilitat d'incrustar una infotaula amb dades temàtiques que permeti ampliar la funcionalitat d'aquesta infotaula genèrica.

Atenció: tots els paràmetres van en minúscula, sense accents i amb guió baix. Si es deixa un paràmetre en blanc, simplement no apareixerà la fila corresponent de la infotaula.

Sintaxi

Aquesta infotaula compta amb un diccionari de dades de prop de 200 paràmetres per poder atendre totes les situacions que fins ara s'han trobat. No cal dir que el sistema de tenir una "plantilla en blanc" per enganxar-la als articles i emplenar els paràmetres manualment, no té cap sentit.

D'altra banda, mig centenar de paràmetres es recuperen automàticament des de WD. Tot i que no seria necessari comptar amb l'opció d'aportar-los manualment, s'ha mantingut per raons de compatibilitat.

La forma correcta d'ús és:

 1. Fer servir la forma mínima {{infotaula d'organització}} i veure si es mostra tota la informació de que disposem o hauríem aportat manualment en condicions normals. Si és així, no cal fer res més.
 2. Si, per contra, hi ha alguna informació que no es mostra i de la que disposem:
  1. Si existeix com a propietat a WD (veure codi a "descripció paràmetres") l'hauríem de carregar a WD i tornar a previsualitzar per comprovar com es veu.
  2. Si no forma part del corpus de WD, es pot afegir el corresponent paràmetre manual. Si s'observa que hi ha molts paràmetres a carregar manualment, es pot facilitar aquesta tasca amb les plantilles buides que es troben als exemples per cada tipologia d'entitat.

Sovint hi ha una certa resistència a incorporar informació a WD i tenim la temptació d'aportar-la com a paràmetre manual per motius de facilitat o comoditat.

Tres bones raons per NO fer-ho així són:

 • Aportar la informació a WD està clarament alineat amb l'esperit WIKI, ja que serà patrimoni per molts articles de +280 wikipedies i no tant sols per un article d'una WP.
 • La cura pel seu manteniment passa a ser una responsabilitat col·lectiva (i sovint automatitzada amb bots). Especialment en dades volàtils (cens, càrrecs, dades econòmiques, etc.)
 • Quan un paràmetre disponible en WD el complimenteu manualment mai més anirà a buscar-ho a WD i, conseqüentment, no es recuperaran les actualitzacions que hom faci a WD.

Descripció dels paràmetres

Paràmetres de control de la infotaula

Els següents paràmetres permeten alterar el funcionament estàndard de la infotaula. El seu ús s'hauria de limitar a situacions excepcionals, per a mantenir l'homogeneïtat entre articles d'una mateixa temàtica.

Paràmetre Explicació
imatgeWD no, quan es vulgui forçar que NO RECUPERI la foto des de Wikidata.
mapaWD no, quan es vulgui forçar que NO GENERI mapa de localització
wikidata no, quan es vulgui forçar la desaparició del botó de "modificar Wikidata" que es mostra al peu de la infotaula
item Codi d'item wikidata (Qnnnnn) que es vol fer servir quan sigui diferent al de l'article vigent. Pot ser útil quan la infotaula està en un espai de proves, d'usuari, etc. sense codi WD.

També és pot fer servir quan posem una infotaula d'un element dins l'article d'un altre. P.Ex: Piazza dei Miracoli (Q750245) dins l'article de Pisa (Q13375).

Paràmetres per governar la possible taula incrustada d'edifici
edificiWD no, quan NO es vulgui que aparegui la "infotaula edifici" al peu en els casos que l'organització acompleixi les condicions per mostrar-la.
edificiitem Per defecte, es mostra la "infotaula edifici" quan l'organització compta a Wikidata amb la Ubicació (P276), on s'indica quin és l'edifici on resideix l'organització de l'article. Amb el paràmetre |edificiitem= es pot forçar mostrar la infotaula d'un edifici específic amb independència del que digui WD.
patrimWD no, quan es vulgui forçar que NO RECUPERI la informació de protecció patrimonial de l'edifici des de Wikidata dins la "infotaula edifici" incrustada.
ubicaWD si, quan es vulgui forçar que APAREGUI el bloc d'ubicació i coordenades des de Wikidata dins la "infotaula edifici" incrustada. El valor per defecte és "no" perquè la ubicació ja apareix al cos principal de la infotaula.
activWD si, quan es vulgui forçar que APAREGUI el bloc d'informació d'activitat dins la "infotaula edifici" incrustada. El valor per defecte és "no" perquè l'activitat ja forma part del cos principal de la infotaula.
edificiimatgeWD no, quan NO es vulgui que aparegui la imatge de la "infotaula edifici" incrustada.
edificimapaWD no, quan NO es vulgui que aparegui el mapa de localització de la "infotaula edifici" incrustada.
Paràmetre Explicació WD
Bloc INICIAL
Tractament Grup d'humans i Duo de germans Quan aquesta infotaula s'aplica a un item amb Instància de (P31) = Grup d'humans (Q16334295) o Duo de germans (Q14073567), que també tingui Format per (P527) amb Ésser humà (Q5), es genera un bloc amb una mini-biografia per cadascun dels membres. NO existeix paràmetre manual alternatiu. per cada membre del grup és mostra: Lloc de naixement (P19), Lloc de defunció (P20), Data de naixement (P569), Ocupació (P106), Estat de canonització (P411), Festivitat (P841)
nom Nom de l'organització, entitat o empresa. Per DEFECTE agafa el nom de l'article
nom_original
nom_original_lleng
Nom en la llengua original amb indicació de quina és. Nom oficial (P1448)
Nom en la llengua original (P1705)
nom_lleng1
lleng1
Nom en altres llengües i nom de la llengua. Fins a 3 valors possibles. S'acostuma a fer servir per les llengües locals en que el nom també és oficial. Nom oficial (P1448)
lema Lema o eslògan de la institució. Lema (P1546)
Text del lema (P1451)
abreviacio Acrònim o altra mena d'abreviació del nom pel qual es coneguda la institució. Nom curt (P1813)
himne Himne oficial, habitual en organismes internacionals. Himne (P85)
mascota Mascota (P822)
anomenat anomenat en referència a Epònim (P138)
Imatges: A la part inicial de la Infotaula poden mostrar-se fins a 3 imatges que responen als símbols: logo, escut/segell o bandera de l'organisme, una foto representativa i un mapa amb l'àrea d'actuació o els membres que componen l'entitat. Aquest mapa pot aportar-se en form d'imatge (mapa_opera_img) o construir-se mitjançant la plantilla {{map_draw}} dins el paràmtre mapa_opera_draw.

A l'espai reservat als "símbols" poden aparèixer fins a dues de les 3 imatges possibles, segons disponibilitat i amb prioritat: bandera, escut, logo. Cal ser prudent amb l'ús i les mides de les imatges per a evitar una llargada exagerada de la infotaula.

Les imatges dels paràmetres logo, escut, bandera, imatge i mapa_opera_img només contenen el nom del fitxer, sense paràmetres. El paràmetre mapa_opera_draw ha de contenir un mapa dinàmic generat amb la plantilla {{map_draw}}.


Cas de no informar-se manualment, es recuperen des de WD:

imatge (llevat que imatgeWD=no) Imatge (P18)
peu Llegenda (P2096)
logo Logotip (P154)
escut, i si no existeix, segell Imatge de l'escut d'armes (P94)
Imatge del segell (P158)
bandera Imatge de la bandera (P41)
Grups de paràmetres
|mapa_opera_img = (si el mapa on opera és una imatge)
|mapa_opera_draw = (si el mapa on opera està fet amb una {{map_draw}} )
Infotaula d'organitzacióInfotaula d'organització
Logo of the Central American Integration System.svg Flag of the Central American Integration System.svg
Logo/escut entitat Bandera entitat
Membres del SICA
Dades
Tipusplantilla d'infotaula Modifica el valor a Wikidata

Exemple amb bandera, escut i mapa (fet amb map_draw)

| mapa_opera_draw = {{map draw
 | geotype = geoshape
 | ids = Q242, Q800, Q786, Q792, Q774, Q811, Q783, Q804
 | fill = #CDC9C9
 | text = Membres del SICA
}}
| mapa_peu    = 
Infotaula d'organitzacióInfotaula d'organització
Flag of OPEC.svg
Logo/escut entitat
OPEC.svg
Dades
Tipusplantilla d'infotaula Modifica el valor a Wikidata

Exemple amb logo i mapa

| mapa_opera_img = 
| mapa_opera_draw = 
| mapa_peu    =
Infotaula d'organitzacióInfotaula d'organització
Flag of Europe.svg
Bandera Europa
Berlaymont building 2015.jpg
Edifici Berlaymont
Dades
Tipusplantilla d'infotaula Modifica el valor a Wikidata

Exemple amb bandera i imatge


Bloc CARACTERÍSTIQUES
tipus Tipologia d'organització. El text és lliure, no existeix una llista tancada de tipus. Instància de (P31)
sector Sector empresarial, segment d'activitat o especialitat d'organismes i entitats. Indústria (P452)
Camp de treball (P101)
especialitat Per concretar més dins el "sector". No s'hauria de fer servir per indicar el producte/servei concret que produeix, ja que existeixen paràmetres específics per aquest fi.
objectiu Descriu l'objectiu en que emfatitza l'activitat de l'entitat. Objectius (P3712)
objecte_social Missió oficial de l'organisme. Objecte social (P6346)
ideologia Descriu el pensament defensat per l'entitat, habitualment política, però també aplicable a organitzacions socials amb una línia ideològica determinada. Ideologia política (P1142)
religio Religió oficial de l'organització. Religió (P140)
posicio_politica Posició dins els eixos tradicionals, esquerra - dreta. Alineació política (P1387)
idioma Llengua/es oficials de la institució. Idioma oficial (P37)
forma_juridica Tipus de societat (Societat anònima, fundació, etc.) des de la vessant jurídica. No confondre amb "tipus", més orientat a l'actuació. Forma jurídica (P1454)
pais_origen D'on prové o quina és la nacionalitat de l'empresa. No confondre amb la ubicació de la seu central.
regio Regió o àrea on opera Àmbit (P2541)
Bloc HISTÒRIA
estatus Permet indicar la vigència. S'utilitza per indicar nom.
data_fundacio Data de creació o constitució de l'entitat. Creació (P571)
lloc_fundacio Lloc de creació o constitució de l'entitat. Lloc de constitució (P740)
fundador Nom del fundador o fundadors de l'entitat. Fundador (P112)
predecessor Nom que tenia anteriorment, llevat que provingui d'una fusió, que es recull al paràmetre originaris. Reemplaça (P1365)
escissio_de Nom de l'entitat de la qual s'ha creat per escissió. Separat de (P807)
originaris Nom de les entitats a partir de les quals s'ha creat per fusió.
successor Nom de l'entitat en que es va convertir per dissolució, llevat que sigui per fusió amb altre, que s'hauria de fer servir el paràmetre fusio. Reemplaçat per (P1366)
fusio Nom de l'entitat amb la qual es va fusionar. No confondre amb coalició, que respon a una unió temporal sense integració d'estructures. Fusionat a (P7888)
coalicio Nom de la coalició formada amb altres grups de la que aquest és o ha estat membre, sense que s'hagi produït una fusió.
escissio_en Nom de les entitats en que s'ha dissolt per escissió.
extincio Data de dissolució per extinció o fusió. Dissolució (P576)
establerta_data1
establerta_nom1
Data i nom d'un text fundacional, acte de constitució o altre tipus de document d'establiment. Hi ha 5 conjunt de paràmetres. Text fundacional (P457)
etiqueta_establiment Text per generar un separador fent de capçalera dels textos fundacionals. Si no s'informa, genera una línia sense text.
Bloc ACTIVITAT
periode Període en que va estar vigent. Està pensat per organitzacions antigues sense concretar dates que ja es poden escriure a data_fundacio / extincio. També permet recuperar la informació des de WD quan l'organització ha estat a cavall de diversos períodes històrics Període (P2348) + els qualificadors
public_objectiu Receptors dels serveis o productes de l'organització. Públic objectiu (P2360)
ocupacio_membres Professió dels membres d'aquesta organització. aplicable per gremis, col·legis professionals, etc. Ocupació dels membres (P3989)
serveis Serveis proveïts per l'entitat.
activitats Activitats que realitza l'entitat.
productes Productes proveïts per l'entitat. Produeix (P1056)
produccio Volum de producció + ("any") al que fa referència la xifra. Volum de producció (P2197) +
Data (P585) de Volum de producció (P2197)
visitants Nombre de visitants que rep l'entitat + ("any") al que fa referència la xifra. Paràmetre orientat a serveis oberts al públic, com museus, biblioteques, etc. Visitants anuals (P1174) +
Data (P585) de Visitants anuals (P1174)
ambit Àmbit temàtic o especialització per a museus i biblioteques. Hauria d'evitar-se el seu ús quan "tipus" sigui prou explícit.
coleccions Descripció de les col·leccions de l'entitat en casos com museus o similars.
volum_coleccio Nombre d'obres que conté la col·lecció. Utilitzat en museus i biblioteques Mida de la col·lecció o exhibició (P1436)
obres_notables Principals obres de la col·lecció (museus, biblioteques,..) o de la discografia de grups musicals. Obres destacables (P800)
art Disciplina artística on treballa o es dedica l'organització
genere Gènere artístic on es pot enquadrar l'organització. (ex.: pintura, escultura, teatre, etc.). Si es fa servir aquest paràmetre, el "moviment" i l'"estil" haurien de referir-se a la vessant artística. Gènere (P136)
moviment Moviment on es pot enquadrar aquesta organització. Pot ser artístic o social, (no partit polític ni ideologia política, ja que tenen un paràmetre específic). Moviment (P135)
estil Estil (habitualment artístic) on s'emmarca l'obra d'aquesta organització. Habitualment aplica a entrades sobre moviments o escoles artístiques.
influencies_de Persones o grups de referència que han inspirat l'estil o pensaments d'aquesta institució. Habitualment aplica a entrades sobre moviments o escoles artístiques. Influències (P737)
director_musical Responsable de l'estratègia, la programació i direcció dels músics d'una orquestra, cor, grup musical, etc. en les seves actuacions.. Director musical (P3300) +
Data d'inici (P580) + Data de finalització (P582) de Director musical (P3300)
conductor_cor Conductor/director musical del cor. Conductor del cor (P5024) +
Data d'inici (P580) + Data de finalització (P582) de Conductor del cor (P5024)
telefon Telèfon de l'entitat. Aquesta dada pot ser volàtil i no s'aconsella el seu ús. Es manté per compatibilitat. Número de telèfon (P1329)
exposicio
superficie
Paràmetres excloents amb etiqueta pròpia que descriu la superfície dedicada a l'activitat. Exposició s'utilitza habitualment en museus per descriure l'àrea expositiva.
tipus_documents Descripció de la tipologia de documents o suports que conté la biblioteca
prestecs_anuals Volum de l'activitat de préstecs d'una biblioteca
nom_habitants Població potencial a la que s'adreça l'activitat. Paràmetre útil per les biblioteques, museus, hospitals i altres equipaments amb cobertura territorial. Cal mirar de no ser redundant amb "regió" que indica l'àrea física d'actuació en altres tipus de difusió com ràdio/televisiós, partit polític, entitat nacional, etc.
transport Transport públic per accedir.
acces Dades descriptives de les condicions d'accés a un establiment públic. Horari, accessibilitat, limitacions, etc.
nom_comercial Marques o noms amb que comercialitza els seus productes.
cotitzen_borsa Nom de la borsa on cotitza i acrònim amb el que cotitza. Es recomanable fer servir {{Borses i valors}}, Ex:{{Borses i valors |Borsa de Barcelona|SAB}}BBCN SAB Borsa de cotització (P414)
metodes mètode de producció, forma de treball seguida per assolir els objectius. Mètode de fabricació (P2079)
membres
etiqueta_membres
Nombre de "membres" que componen la societat/organisme + ("any") al que fa referència la xifra. Mitjançant "etiqueta_membres" es pot canviat el títol que es mostrarà (socis, estats, participants, ...). Quantitat de membres (P2124) + qualif.
Data (P585) +
S'aplica a (P518) ....per indicar a WD el nom de l'etiqueta
membres2 + etiqueta_membres2
membres3 + etiqueta_membres3
Altres tipus de membres. Similar a l'anterior quan cal descriure diverses tipologies. S'hauria d'informar sempre "etiqueta_membres2/3" per descriure específicament a que ens referim.
alumnes Nombre d'alumnes de la institució + ("any") al que fa referència la xifra. Nombre d'estudiants (P2196) +
Data (P585) de Nombre d'estudiants (P2196)
Bloc GOVERN
etiqueta_seu1 Text per denominar la seu principal. Per defecte és "Seu Central"
nom_seu1 Nom amb el que es coneix l'edifici de la seu central. Ubicació (P276)
localitzacio_seu1 Adreça de la seu central Localitzat a l'adreça (P6375) o
Carrer (P669) + qualificadors: Número del carrer (P670) + Codi postal (P281) o
Localitzat a l'entitat geogràfica (P706)
municipi_seu1 Localitat de la seu central Seu (P159)
estat_seu1 Estat de la seu central Estat (P17) de Seu (P159)
lat_dec_seu1
lon_dec_seu1
Coordenades expressades en decimal de la seu. Coordenades (P625)
coord_display_seu1 Lloc on s'han de mostrar les coordenades. Respon al paràmetre "display" de la plantilla {{Coord}} (display=inline,title). Per defecte és inline, title
Paràmetres del mapa de localització
*El mapa de localització pot ser, per aquest ordre:
 1. una imatge aportada (paràmetre imatge_mapa) amb la posició marcada. NO ES FAN SERVIR les coordenades.
 2. un mapa generat amb un codi de la plantilla:map draw i aportat en el paràmetre "draw_mapa".
 3. un mapa dinàmic calculat a partir de les coordenades de Wikidata. En aquest cas se li pot afegir el |draw_layer1=, una capa amb continguts com els que genera el {{map_draw}} però obtinguts de fitxers Commons tipus Map Data.
 • Si no hi ha coordenades, no es mostrarà res.
imatge_mapa Nom del fitxer que conté una imatge amb el mapa / plànol
peu_mapa Text que apareix al peu del mapa quan es fa servir imatge_mapa.
draw_mapa Codi tipus {{map draw | 18.45, -66.066667; 25.775278, -80.208889; 32.333333, -64.75; 18.45, -66.066667 |zoom=4 |height=300 |width= 300 |fill=#1E90FF }}, que permet generar un mapa dinàmic afegint-li una capa amb una línia o un polígon que ressalta una àrea definida per un conjunt de coordenades.
draw_layer1/2/3 Quan el contingut que se li hauria de passar a la plantilla:map draw és molt voluminós, és estable i comú (traçat d'un riu, límits dels barris d'una ciutat, etc.), es pot emmagatzemar en format JSON dins un fitxer de Commons tipus Map Data. Exemple:Segre. Quan aquests continguts són "formals" i/o comuns i compartibles es poden guardar a WD. Forma geogràfica (P3896)
zoom Escala a la que es mostrarà el mapa entre 1-17. 1=globus terraqüi; 17=carrer
marcador Tipus de marcador que assenyala al mapa les coordenades. Nom d'una de les icones disponibles: Icones Maki
marcador_mida Mida del marcador. Valors: small, medium, large; per defecte és medium.
marcador_color Color del marcador. Per defecte és "#7e7e7e". Vegeu la llista de colors
nom_marcador Text que apareixerà vinculat al marcador (únic o inicial) quan es cliqui sobre.
nom_marcador2 Text que apareixerà vinculat al marcador final quan es cliqui sobre.
etiqueta_seu2
nom_seu2
localitzacio_seu2
municipi_seu2
estat_seu2
Conjunt de paràmetres per una segona seu. No té coordenades ni es representa en mapa.
president
secretari
director
rector
dega
Persona que ocupa el càrrec President (P488)
Secretari general (P3975)
Gerent/director (P1037)
etiqueta_organitzacio Permet canviar el nom que apareixerà com a capçalera de tot el bloc dedicat al funcionament de l'organització (directius, empleats, relacions amb altres organitzacions, etc.). Per DEFECTE apareix "Organització i govern".
etiqueta_lider1
nom_lider1
Càrrec i nom de qui l'ocupa. Hi ha 4 blocs ....lider2, ....lider3
consell_administracio Persones que el componen
persona_clau Persona "singular" que destaca o ha destacat dins l'organització, més enllà del càrrec.
membres_destacats
etiqueta_destacats
Altres noms de persones reconegudes dins l'organització. Es pot canviar el nom de l'etiqueta que, per DEFECTE és "Membres destacats".
empleats Nombre de treballadors de la societat/organisme + ("any") al que fa referència la xifra. Empleats (P1128) +
Data (P585) de Empleats (P1128)
organ_premsa Instrument de difusió i promoció de l'entitat. Òrgan de premsa (P2813)
editor_cap Nombre de treballadors de la societat/organisme. Interval de dates entre els que és vàlid el valor. Editor en cap (P5769) +
Data d'inici (P580) + Data de finalització (P582) de Editor en cap (P5769)
voluntaris Nombre de voluntaris que hi col·laboren amb l'entitat + ("any") al que fa referència la xifra. Voluntaris (P6125) +
Data (P585)
societat_matriu
etiqueta_matriu
Nom de corporació a la que pertany, quan l'empresa pertany a un grup empresarial. No confondre amb "propietari" ni amb "afiliacions", (veure Model de relacions organitzatives. Mitjançant "etiqueta_matriu" es pot canviar l'etiqueta que anomena el paràmetre. (P. Ex: Depèn de") Empresa matriu (P749)
propietari Propietari de l'empresa. Habitualment es refereix a una persona singular, o a diverses empreses. Si només pertany a una empresa, potser es tracta de una "societat matriu"; (veure Model de relacions organitzatives. Propietat de (P127)
aliats
etiqueta_aliats
Altres organismes/persones que li donen suport o estan alineats amb l'organisme, i la descripció que se li vol donar (aliats, agermanats, etc.). No confondre amb "afiliacions", (veure Model de relacions organitzatives.
rivals
etiqueta_rivals
Altres organismes/persones que estan en contra o són competidors de l'organisme, i la descripció que se li vol donar (rivals, detractors, etc.). No confondre amb "afiliacions", (veure Model de relacions organitzatives.
divisions / agrupament / campus
etiqueta_divisions
Parts en que s'estructura l'organització per funcionar (Divisions, seccions, etc.). "agrupament" i "campus" són sinònimes excloents i generen etiqueta pròpia. Es pot canviar l'"etiqueta" amb la descripció que es vulgui per altres casos.
sucursals Representació territorial. No confondre amb "subsidiaries" o filials, (veure Model de relacions organitzatives).
subsidiaries Entitats filials de les quals l'organització representada és "societat matriu". (veure Model de relacions organitzatives). Filial (P355)
afiliacions Grups o associacions dels que forma part l'element. Acostuma a estar relacionat amb agrupacions empresarials, gremis o organismes supraestatals.(veure Model de relacions organitzatives) Part de (P361)
afi_nacional
afi_internacional
afi_europea
afi_europarlament
Afiliacions amb altres grups polítics, separat per àmbit. Aquests paràmetres es mantenen per compatibilitat amb l'antiga "infotaula de partit polític", però s'hauria de fer servir el paràmetre "afiliacions" o la seva versió WD.
format_per Entitats que mantenen una relació d'afiliació amb aquesta. És el concepte invers d'"afiliacions". Només s'aplica quan l'entitat que estem definint fa d'ens agrupador d'altres, sense relació jurídica (subsidiàries), ni que siguin parts orgàniques (divisions o sucursals). (veure Model de relacions organitzatives) Format per (P527)
partit_juvenil Nom de grup que agrupa les joventuts d'un partit polític. Joventuts (P4379)
etiqueta_branca1
nom_branca1
Pensat per representar altres agrupacions internes d'un partit polític. Admet fins a 3 repeticions.
etiqueta_escons1
escons1
Escons aconseguits en diferents parlaments, municipis, etc. Hi ha fins a 7 repeticions. Es pot fer servir {{Barra escons}} per a obtenir una representació gràfica percentual.
Bloc XIFRES
finançament Tipus de finançament: públic, privat, mixt.
procedencia_finançament Organisme que aporta fons. Origen dels fons
capital_social Capital societari o recursos propis de l'entitat Capital propi (P2137) +
Data (P585) de Capital propi (P2137)
dotacio Aportació econòmica de funcionament. Terme equivalent a "capital_social" en entitats tipus fundació, ONG, etc.
pressupost Pressupost anual de l'entitat + ("any") al que fa referència la xifra. Pressupost (P2769) +
Data (P585) de Pressupost (P2769)
ingressos Ingressos anuals de l'entitat + ("any") al que fa referència la xifra. Pressupost (P2769) +
Data (P585) de Pressupost (P2769)
ingressos_explotacio Ingressos d'explotació anuals de l'entitat.
despeses Despesa anual de l'entitat + ("any") al que fa referència la xifra.
beneficis Resultat brut de l'exercici. Benefici net (P2295) +
Data (P585) de Empleats (P1128)
actius Actius patrimonials de l'entitat + ("any") al que fa referència la xifra. Actius totals (P2403) +
Data (P585) de Actius totals (P2403)
Bloc FINAL
premis Premis rebuts per l'entitat. Cas d'entrar-ho manualment, es recomana fer servir un format de llista. Premis (P166)
colors Colors oficials de l'entitat. Utilitzat, per exemple, en partits polítics. Color oficial (P6364)
lloc_web Lloc web oficial de la institució Lloc web (P856)
notes Paràmetre obert a final de taula.
Paràmetres comodins
Al final de cada bloc d'informació hi ha previstos 5 "paràmetres comodí" per afegir una dada no estàndard. Indicar a "etiqueta_......" el nom de la dada que apareixerà i a "nom_....." el seu contingut. Els noms dels diferents paràmetre (canviant la xifra final entre 1 a 5), són:
 • etiqueta_caracteristiques1 / nom_caracteristiques1
 • etiqueta_historia1 / nom_historia1
 • etiqueta_activitat1 / nom_activitat1
 • etiqueta_govern1 / nom_govern1
 • etiqueta_xifres1 / nom_xifres1
 • etiqueta_final1 / nom_final1

També existeix per cada bloc un paràmetre per a incrustar una infotaula amb dades pròpies d'una temàtica (informació preformatada), creada des d'una pre-infotaula. Els noms són:

 • bloc_caracteristiques_especial
 • bloc_historia_especial
 • bloc_activitat_especial
 • bloc_govern_especial
 • bloc_xifres_especial
 • bloc_final_especial

Exemples

Organització

L'exemple mostra un cas amb recuperació de dades des de Wikidata combinat amb dades manuals.

Incorpora al peu les dades de l'edifici on està la seu central totalment recuperat des de Wikidata. En aquest cas, els paràmetres "imatgeWD" i "activWD" tenen un "no" per a evitar que a la {{infotaula edifici}} es mostri la imatge i les dades d'activitat i així evitar que es dupliquin amb la informació de la infotaula principal.

Exemple amb D:Q756890 Resultat
{{Infotaula d'organització
| imatgeWD      = no
| mapaWD       = si
| patrimWD      = si
| ubicaWD      = si
| activWD      = no
| edificiWD     = si
| especialitat    = Desenvolupament cultural i científic en català
| bandera      = Flag_of_Catalonia.svg
| peu_bandera    = Bandera de Catalunya
| mida_bandera    = 80px
| num_registre    = G-08674327
| estatus      = en actiu
| regio       = terres de llengua i cultura catalanes
}}
Infotaula d'organitzacióInstitut d'Estudis Catalans
Logo del Institut d'Estudis Catalans.jpg Flag of Catalonia.svg
Bandera de Catalunya
Dades
Nom curtIEC Modifica el valor a Wikidata
Tipussocietat científica, institut i editor en accés obert Modifica el valor a Wikidata
EspecialitatDesenvolupament cultural i científic en català
Idioma oficialcatalà Modifica el valor a Wikidata
Forma jurídicafundació Modifica el valor a Wikidata
Història
Estat legalen actiu
Creació18 juny 1907 Modifica el valor a WikidataBarcelona Modifica el valor a Wikidata
FundadorEnric Prat de la Riba i Sarrà Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Àmbitterres de llengua i cultura catalanes
Governança corporativa
Seu Vista-down.png
PresidènciaJoandomènec Ros i Aragonès (2013–)
Jaume de Puig i Oliver (2017–)
Marta Prevosti i Monclús (2019–) Modifica el valor a Wikidata
Secretari generalJosep Enric Llebot i Rabagliati (2017–) Modifica el valor a Wikidata
Filial
Part deUnió Acadèmica Internacional Modifica el valor a Wikidata
Indicador econòmic
Pressupost8.769.321,61 € (2015) Modifica el valor a Wikidata
Altres

Lloc webiec.cat Modifica el valor a Wikidata
Twitter: iec Modifica el valor a Wikidata
Seu social
Infotaula d'edifici
Infotaula d'organització
Imatge
Dades
TipusEdifici i monument Modifica el valor a Wikidata
Ubicació geogràfica
Entitat territorial administrativaBarcelona Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióCarrer del Carme, 47 Modifica el valor a Wikidata
 41° 22′ 53″ N, 2° 10′ 09″ E / 41.381453°N,2.169238°E / 41.381453; 2.169238
Bé d'Interès Cultural
Data3 juny 1931
Bé Cultural d'Interès Nacional

Empresa

Exemple per a empreses públiques o privades.

Exemple amb D:Q66048 Resultat
{{Infotaula d'organització}}
Infotaula d'organitzacióDeutsche Bank
(de) Deutsche Bank Aktiengesellschaft Modifica el valor a Wikidata
Deutsche Bank logo without wordmark.svg
Deutsche-Bank-Frankfurt-am-Main.jpg
Modifica el valor a Wikidata

LemaLeistung aus Leidenschaft Modifica el valor a Wikidata
Dades
Tipusbanc universal Modifica el valor a Wikidata
Indústriaservei financer Modifica el valor a Wikidata
Forma jurídicaAktiengesellschaft Modifica el valor a Wikidata
Història
ReemplaçaMorgan, Grenfell & Co., Abbey Life, Berliner Bank i Hannoversche Bank Modifica el valor a Wikidata
Creació10 març 1870 Modifica el valor a WikidataBerlín Modifica el valor a Wikidata
FundadorLudwig Bamberger Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Membre deVerband deutscher Pfandbriefbanken
Cash Group
Fundació Linux
Deutscher Dialogmarketing Verband
Associació Federal de Bancs Alemanys
Bundesnetzwerk Bürgerschaftliches Engagement
Stiftung Bildungspakt Bayern Modifica el valor a Wikidata
Borsa de cotització(NYSE DB) - (FWB DBK) - (BIT [1]) Modifica el valor a Wikidata
Governança corporativa
Seu 
Executiu en capChristian Sewing Modifica el valor a Wikidata
Gerent/directorChristian Sewing Modifica el valor a Wikidata
Empleats87.597 (2019) Modifica el valor a Wikidata
Propietat deBlackRock, Capital Group Companies i Cerberus Capital Management Modifica el valor a Wikidata
Filial
Part deCDAX
Euro Stoxx 50 (–2016)
llista de les empreses més grans d'Alemanya el 1938
DAX (1988–)
DivDAX (2004–2009)
llista de bancs sistemàticament importants (2011–)
DivDAX (2012–2013)
DivDAX (2014–2015) Modifica el valor a Wikidata
Indicador econòmic
Benefici net341.000.000 (2018) Modifica el valor a Wikidata
Actius totals1.475.000 M€ (2017) Modifica el valor a Wikidata

Lloc webdb.com Modifica el valor a Wikidata
Facebook: DeutscheBank Twitter: deutschebank Youtube: UCPnyEf4lc5_RF4QY4bT2KRw Modifica el valor a Wikidata

Organisme supranacional

L'exemple mostra el cas dels Organismes Internacionals, intergovernamentals o supranacionals, amb recuperació de dades des de Wikidata combinat amb dades manuals.

Les principals diferències amb una organització "més local" està en la manca de propietari i l'aparició dels membres constituents i els textos fundacionals.

Exemple amb D:Q458 Resultat
{{Infotaula d'organització
| item        = Q458
| nom        = Unió Europea
| nom_original    = {{Llista desplegable
 |títol=''Altres idiomes''
 |estil_títol  = align="center";
 |1= European Union {{en}}<br />Union Европейски съюз {{bg}}<br />Europska unija {{hr}}<br />Evropská unie {{cs}}<br />Den Europæiske Union {{da}}<br />Europese Unie {{nl}}<br />Euroopa Liit {{et}}<br />Euroopan unioni {{fi}}<br />Union européenne {{fr}}<br />Europäische Union {{de}}<br />Ευρωπαϊκή Ένωση {{el}}<br />Európai Unió {{hu}}<br />An tAontas Eorpach {{ga}}<br />Unione Europea {{it}}<br />Eiropas Savienība {{lv}}<br />Europos Sąjunga {{lt}}<br /> L-Unjoni Ewropea {{mt}}<br />Unia Europejska {{pl}}<br />União Europeia {{pt}}<br />Uniunea Europeană {{ro}}<br />Európska únia {{sk}}<br />Evropska unija {{sl}}<br />Unión Europea {{es}}<br />Europeiska unionen {{sv}} 
 }}
|mapa_opera_img   = EU on a globe.svg
|mapa_peu      = Països membres de la Unió Europea
|etiqueta_lider1  = [[President del Consell Europeu|President del Consell]]
|nom_lider1     = [[Donald Tusk]] ([[Partit Popular Europeu|PPE]])
|etiqueta_lider2  = [[Comissió Europea|Comissió]]
|nom_lider2     = [[José Manuel Durão Barroso|José Manuel Durão]] ([[Partit Popular Europeu|PPE]])
|etiqueta_lider3  = [[Parlament Europeu|Parlament]]
|nom_lider3     = [[Martin Schulz]] ([[Partit Socialista Europeu|PSE]])
|establerta_nom1  = [[Tractat de París (1951)|Tractat de París]]
|establerta_data1  = 18 abril 1951
|establerta_nom2  = [[Tractat de Roma]]
|establerta_data2  = 25 març 1957
|establerta_nom3  = [[Tractat de Maastricht]]
|establerta_data3  = 7 febrer 1992 
|establerta_nom4  = [[Tractat de reforma institucional de la Unió Europea|Tractat de Lisboa]]
|establerta_data4  = 13 desembre 2007
|estats_titol1   = Membres
|estats_nom1    = {{Llista desplegable
  |títol  = 28
  |1    = [[Alemanya]]<br />[[Àustria]]<br />[[Bèlgica]]<br />[[Bulgària]]<br />[[Croàcia]]<br />[[Dinamarca]]<br />[[Eslovàquia]]<br />[[Eslovènia]]<br />[[Espanya]]<br />[[Estònia]]<br />[[Finlàndia]]<br />[[França]]<br />[[Grècia]]<br />[[Hongria]]<br />[[Irlanda]]<br />[[Itàlia]]<br />[[Letònia]]<br />[[Lituània]]<br />[[Luxemburg]]<br />[[República de Malta|Malta]]<br />[[Països Baixos]]<br />[[Polònia]]<br />[[Portugal]]<br />[[Regne Unit]]<br />[[República Txeca]]<br />[[Romania]]<br />[[Suècia]]<br />[[Xipre]]
  }}
|etiqueta_final1  = Superfície | nom_final1 = 4.381.376 [[km²]] 
|etiqueta_final2  = Població  | nom_final2 = 507.890.191 (Estimació 2012)
|etiqueta_final3  = Moneda   | nom_final3 = [[Euro]] ([[ISO 4217|€ EUR]]); altres divises en estat membres (des de maig 2004): [[Corona danesa|DKK]] (dins del SME II), [[Corona sueca|SEK]], [[Lliura esterlina|GBP]], [[Zloty|PLN]], [[Fòrint|HUF]], [[Kroon|EEK]], [[Litas|LTL]], [[Corona txeca|CZK]], [[Lev|BGL]], [[Leu romanès|RON]], [[Kuna (moneda)|HRK]]
|etiqueta_final4  = Domini   | nom_final4 = [[.eu]]
}}
Infotaula d'organitzacióUnió Europea
Altres idiomes
European Union (anglès)
Union Европейски съюз (búlgar)
Europska unija (croat)
Evropská unie (txec)
Den Europæiske Union (danès)
Europese Unie (neerlandès)
Euroopa Liit (estonià)
Euroopan unioni (finès)
Union européenne (francès)
Europäische Union (alemany)
Ευρωπαϊκή Ένωση (grec)
Európai Unió (hongarès)
An tAontas Eorpach (gaèlic irlandès)
Unione Europea (italià)
Eiropas Savienība (letó)
Europos Sąjunga (lituà)
L-Unjoni Ewropea (maltès)
Unia Europejska (polonès)
União Europeia (portuguès)
Uniunea Europeană (romanès)
Európska únia (eslovac)
Evropska unija (eslovè)
Unión Europea (castellà)
Europeiska unionen (suec)
Flag of Europe.svg
Bandera d'Europa Modifica el valor a Wikidata
EU on a globe.svg

LemaLema de la Unió Europea Modifica el valor a Wikidata
HimneHimne Europeu Modifica el valor a Wikidata
Dades
Nom curtEU, EU, UE, UE, EU, UE, 🇪🇺, ЕС, ЄС, UE, EL, EU i EU Modifica el valor a Wikidata
Tipusorganització regional, unió econòmica, organització supranacional, organització política, divisió política i confederació Modifica el valor a Wikidata
Idioma oficialanglès, francès, neerlandès, danès, estonià, finès, alemany, grec, hongarès, gaèlic irlandès, italià, lituà, polonès, portuguès, castellà, suec, búlgar, eslovè, eslovac, romanès, letó, maltès, croat i txec Modifica el valor a Wikidata
Història
ReemplaçaComunitat Europea del Carbó i de l'Acer, Comunitat Econòmica Europea i Unió Europea Occidental Modifica el valor a Wikidata
Creació7 febrer 1992 Modifica el valor a Wikidata
FundadorItàlia, França, Luxemburg, Bèlgica, Regne dels Països Baixos i Alemanya Occidental Modifica el valor a Wikidata

18 abril 1951 Tractat de París
25 març 1957 Tractat de Roma
7 febrer 1992 Tractat de Maastricht
13 desembre 2007 Tractat de Lisboa
Activitat
Membre deEspai Econòmic Europeu
Organització Mundial del Comerç
G20
Quartet per a l'Orient Mitjà
Fòrum Regional de l'Associació de Nacions del Sud-Est Asiàtic
Grup Austràlia (1985)
Eurocontrol (2002)
UNESCO
Comandament del Transport Aeri Europeu Modifica el valor a Wikidata
Superfície4.236.351 km²
4.475.757 km² Modifica el valor a Wikidata
Governança corporativa
Seu 
President del ConsellDonald Tusk (PPE)
ComissióJosé Manuel Durão (PPE)
ParlamentMartin Schulz (PSE)
Membres
Filial
Format per
Alemanya (1958–)
Luxemburg (1958–)
Països Baixos (1958–)
Itàlia (1958–)
França (1958–)
Bèlgica (1958–)
Dinamarca (1973–)
illa d'Irlanda (1973–)
Grècia (1981–)
Espanya (1986–)
Portugal (1986–)
Finlàndia (1995–)
Suècia (1995–)
Àustria (1995–)
Polònia (2004–)
Txèquia (2004–)
República de Malta (2004–)
Eslovènia (2004–)
Lituània (2004–)
Xipre (2004–)
Estònia (2004–)
Letònia (2004–)
Hongria (2004–)
Eslovàquia (2004–)
Romania (2007–)
Bulgària (2007–)
Croàcia (2013–) Modifica el valor a Wikidata
Altres
Superfície4.381.376 km²
Població507.890.191 (Estimació 2012)
MonedaEuro (€ EUR); altres divises en estat membres (des de maig 2004): DKK (dins del SME II), SEK, GBP, PLN, HUF, EEK, LTL, CZK, BGL, RON, HRK
Domini.eu

Lloc webeuropa.eu Modifica el valor a Wikidata

Organisme sense ànim de lucre

L'exemple mostra el cas de les Organitzacions sense ànim de lucre, amb un exemple d'una alta recuperació de dades des de Wikidata amb molt poques dades manuals.

Els paràmetres principals s'hi assemblen a la mostra d'organitzacions en general.

Codi de l'exemple EXEMPLE
{{Infotaula d'organització
| nom        = Metges Sense Fronteres
| logo       = Logo msf.gif
| tipus       = Fundació humanitària privada sense ànim de lucre
| pais_origen    = França
| regio       = Tot el món
| ingressos     = Donacions privades
| voluntaris    = 26.000
}}
Infotaula d'organitzacióMetges Sense Fronteres
Logo msf.gif
MSF HQ.jpg
Modifica el valor a Wikidata
Dades
Nom curtMSF i MSF Modifica el valor a Wikidata
TipusFundació humanitària privada sense ànim de lucre
País d'origenFrança
Història
Creació21 desembre 1971 Modifica el valor a Wikidata
FundadorBernard Kouchner, Jacques Bérès, Philippe Bernier, Raymond Borel, Marcel Delcourt, Xavier Emmanuelli i Vladan Radoman Modifica el valor a Wikidata
Activitat
ÀmbitTot el món
Voluntaris26.000
Governança corporativa
Seu 
Executiu en capQ100185256 Tradueix (2019–) Modifica el valor a Wikidata
Gerent/directorJacques Bérès Modifica el valor a Wikidata
Format per
Indicador econòmic
Ingressos totalsDonacions privades
Altres

Lloc webmsf.org Modifica el valor a Wikidata
Twitter: MSF Modifica el valor a Wikidata

Universitat i centre escolars

L'exemple mostra el cas dels centres formatius: Universitats i centres escolars.

Codi de l'exemple EXEMPLE
{{Infotaula d'organització
|nom         = La Salle Campus Barcelona [[fitxer:Cross of Saint George (Catalan Government Award).svg|25px|Creu de Sant Jordi 1984|enllaç=Premi Creu de Sant Jordi]]
|imatge       = Copia de vistes salle.jpg
|peu         = Edifici Sant Jaume Hilari
|data_fundacio    = 1903
|finançament     = Privat
|concepte_regidoria = Director
|regidoria      = [[Miquel Àngel Barrabeig]]
|localitzacio_seu1  = Carrer Sant Joan de La Salle, 42
|municipi_seu1    = [[Barcelona]]
|estat_seu1     = Catalunya
|campus       = Barcelona
| etiqueta_membres  = Alumnat
| membres      = 1.200
| membres_any    = 2012
| etiqueta_membres2 = PDI
| membres2      = 80
| membres_any2    = 2013
| etiqueta_membres3 = PAS
| membres3      = 20
| membres_any3    = 2013
|afiliacions     = [[Universitat Ramon Llull]]
|lloc_web      = www.salle.url.edu
}}
Infotaula d'organitzacióLa Salle Campus Barcelona Creu de Sant Jordi 1984
Copia de vistes salle.jpg
Edifici Sant Jaume Hilari
Dades
Tipusplantilla d'infotaula Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació1903
Activitat
Alumnat1.200
PDI80
PAS20
Governança corporativa
Seu 
CampusBarcelona
Part deUniversitat Ramon Llull
Indicador econòmic
FinançamentPrivat

Lloc webwww.salle.url.edu

Partit polític

L'ús d'aquesta infotaula per a representar un partit polític compta amb alguns paràmetres exclusius:

 • afi_nacional, afi_internacional, afi_europea, afi_europarlament
 • etiqueta_escons1 / escons1 (fins a 7 repeticions)
Codi de l'exemple EXEMPLE
{{infotaula d'organització
|nom        = Esquerra Republicana de Catalunya
|logo       = [[Fitxer:LogotipERC.jpg|280px|Logotip d'ERC]]
|secretari     = [[Marta Rovira i Vergés|Marta Rovira]]
|data_fundacio   = {{data inici|1931|03|19}}
|originaris    = [[Estat Català]] (1931-1936)<br>[[Partit Republicà Català (1917-1931)|Partit Republicà Català]]<br>[[L'Opinió]]<br>[[Acció Catalana (1994-1997)|Acció Catalana]]*<br>[[Acord Municipal]]**<br>[[Catalunya Sí]]***<br>{{mida|1=* Acord d'associació<br>** Partit municipal<br>*** En coalició}}
|coalicio     = [[Junts pel Sí]] (2015-actualitat)
|publicacio    = La Humanitat/Esquerra Nacional
|partit_juvenil  = [[JERC]]<br> [[JERPV]] al País Valencià
|ideologia     = [[Independentisme]], <br> [[Republicanisme]], <br> [[Països Catalans]], <br> [[Socialdemocràcia]], <br> [[Socialisme democràtic]], <br> [[Europeisme]]
|afi_europea    = [[Aliança Lliure Europea]]
|afi_europarlament = [[Els Verds-Aliança Lliure Europea]]
|colors      = {{Color box|#FFB232}} [[Groc]] (#FFB232) <br/>{{Color box|#FF0000}} [[Vermell]] (#FF0000) <br/>{{Color box|#000000}} [[Negre]] (#000000) <br/>{{Color box|#FFFFFF}} [[Blanc]] (#FFFFFF)
|etiqueta_escons1 = [[Regidors]] a [[Catalunya]]
|escons1      = {{Barra escons|2384|9077|hex=#FFB232}}
|etiqueta_escons2 = [[Regidors]] al [[País Valencià]]
|escons2      = {{Barra escons|10|5784|hex=#FFB232}}
|etiqueta_escons3 = [[Regidors]] a les [[Illes Balears]]
|escons3      = {{Barra escons|16|925|hex=#FFB232}}
|etiqueta_escons4 = Diputats al [[Parlament de Catalunya]]
|escons4      = {{Barra escons|62|135|hex=#06C1B1}}
|etiqueta_escons5 = Diputats al<br /> [[Congrés dels Diputats|Congrés d'Espanya]]
|escons5      = {{Barra escons|9|47|hex=#FFB232}}
|etiqueta_escons6 = Senadors al [[Senat espanyol|Senat d'Espanya]]
|escons6      = {{Barra escons|8|264|hex=#FFB232}}
|etiqueta_escons7 = Diputats al [[Parlament Europeu]]
|escons7      = {{Barra escons|2|54|hex=#FFB232}}
|lloc_web     = [http://www.esquerra.cat www.esquerra.cat]
}}
Infotaula d'organitzacióEsquerra Republicana de Catalunya
Logotip d'ERC

LemaLa suma del nou país, la força del canvi Modifica el valor a Wikidata
Dades
Nom curtERC Modifica el valor a Wikidata
Tipuspartit polític català Modifica el valor a Wikidata
Ideologia políticaIndependentisme,
Republicanisme,
Països Catalans,
Socialdemocràcia,
Socialisme democràtic,
Europeisme
Alineació políticaesquerra Modifica el valor a Wikidata
Història
FusióEstat Català (1931-1936)
Partit Republicà Català
L'Opinió
Acció Catalana*
Acord Municipal**
Catalunya Sí***
* Acord d'associació
** Partit municipal
*** En coalició
ReemplaçaAcció Catalana, Partit Republicà Català i Estat Català Modifica el valor a Wikidata
Creació19 de març de 1931 (1931-03-19)
CoalicióJunts pel Sí (2015-actualitat)
Activitat
Membre deAliança Lliure Europea Modifica el valor a Wikidata
Membres9.844 (2019) Modifica el valor a Wikidata
Governança corporativa
Seu 
PresidènciaOriol Junqueras i Vies (2011–) Modifica el valor a Wikidata
Secretari generalMarta Rovira
JoventutsJERC
JERPV al País Valencià
Afiliació europeaAliança Lliure Europea
Grup al Parlament EuropeuEls Verds-Aliança Lliure Europea
Regidors a Catalunya
2.384 / 9.077
Regidors al País Valencià
10 / 5.784
Regidors a les Illes Balears
16 / 925
Diputats al Parlament de Catalunya
62 / 135
Diputats al
Congrés d'Espanya
9 / 47
Senadors al Senat d'Espanya
8 / 264
Diputats al Parlament Europeu
2 / 54
Indicador econòmic
Pressupost10.124.095,96 € (2020) Modifica el valor a Wikidata
Ingressos totals14.290.258,6 € (2019) Modifica el valor a Wikidata
Altres
Color oficial     Groc (#FFB232)
     Vermell (#FF0000)
     Negre (#000000)
     Blanc (#FFFFFF)

Lloc webwww.esquerra.cat
Facebook: Esquerra.ERC Twitter: Esquerra_ERC Instagram: esquerrarepublicana Telegram: esquerrarepublicana Youtube: UCUGFRov7dosDlOfaOSU1UYQ Modifica el valor a Wikidata

Tribunal

Representació de Tribunals de justícia, Corts internacionals, Suprem, etc. La infotaula especialitzada només comptava amb 3 paràmetres específics no recollits a Infotaula d'organització i s'han recollit a les variables comodí del bloc d'activitat.

Codi de l'exemple EXEMPLE
{{infotaula d'organització
| logo        = Logotspr.jpeg
| ambit        = [[Puerto Rico]]<br />[[Estats Units]]
| establerta_data1  = Autoritat
| establerta_nom1   = [[Constitució de Puerto Rico]] 
| etiqueta_activitat1 = Nombre de jutges
| nom_activitat1   = 9
| etiqueta_activitat2 = Selecció membres 
| nom_activitat2   = nomenat pel [[Llista de governadors de Puerto Rico|Governador de Puerto Rico]] amb el consell i consentiment del [[Senat de Puerto Rico]] 
| etiqueta_activitat3 = Mandat jutges
| nom_activitat3   = jutges serveixen fins als 70 anys d'edat
| etiqueta_activitat4 = Apel·lacions davant 
| nom_activitat4   = [[Tribunal Suprem dels Estats Units]] 
}}
S'ha exhaurit el temps assignat per a l'execució d'scripts.S'ha exhaurit el temps assignat per a l'execució d'scripts.

Museu o Biblioteca

Exemple per museus, biblioteques, etc. Es recullen paràmetres específics d'entitats que hostatgen col·leccions i que permeten descriure-la (tipus_documents, volum_col·leccio, prestecs_anuals, etc.) i d'altres vinculats a un centre públic (acces, telèfon, nom_habitants, membres, etc.).

Codi de l'exemple EXEMPLE
{{Infotaula d'organització
| nom        = Biblioteca de Catalunya
| logo        = Biblioteca de Catalunya.svg
| tipus       = [[Biblioteca nacional]]
| data_fundacio   = [[1907]]
| localitzacio_seu1 = Carrer de l'Hospital, 56
|municipi_seu1    = [[Barcelona]]
| tipus_documents  = [[monografia|monografies]], [[manuscrits]], [[música|enregistraments sonors]], [[gravats]], [[dibuix]]os, [[mapa|mapes]], [[fotografia|fotografies]], [[periòdics]], material audiovisual
| volum_col·leccio  = 3.722.899 documents 
| nom_habitants   = 7.512.982 h.
| membres      = 291.349 
| pressupost     = 6.901.100 € 
| director      = [[Eugènia Serra i Aranda]]
| empleats      = 159  
| telefon      = +34 93 270 23 00
| lloc_web      = {{URL|http://www.bnc.cat/}}
}}
S'ha exhaurit el temps assignat per a l'execució d'scripts.S'ha exhaurit el temps assignat per a l'execució d'scripts.

Model de relacions organitzatives

El model adjunt mostra l'estructura de conceptes organitzatius que envolten una organització i quins d'ells estan contemplats a Wikidata amb el seu codi de propietat.

 • Una organització pot dependre d'una "societat matriu" i alhora ella ser la societat matriu d'unes "filials o subsidiàries".
 • També pot tenir un "propietari", tot i que podria ser excloent, ja que quan una organització/empresa pertany a una corporació (societat matriu), la figura del propietari perd sentit.
 • Si que son excloents les figures de "propietari" i "estats membres". El terme "estats membres" està reservat als organismes supranacionals (ONU, OPEP, UE, etc.) on són els propis estats pels quals treballa qui la conformen i governen en qualitat de membres.
 
 
 
 
S'ha exhaurit el temps assignat per a l'execució d'scripts. (P749)
 
 
 
 
 
* Propietari (P127)
* Estats membres
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Afiliat a (P361)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Organització
 
Altres dades:
Històriques, econòmiques, volums, activitats, etc
 
 
 
 
 
 
 
Format per (P527)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Filials (P355)
 
S'ha exhaurit el temps assignat per a l'execució d'scripts. (P159)
 
Gestors
 
Sucursals
 
 • Una organització pot estar "afiliada" o adherida a una organització com a membre sense dependència jeràrquica o societària i, alhora pot estar "format per" membres que tenen la condició d'"afiliats".
 • El funcionament de l'organització depèn dels "gestors" (president, gerent, etc.), si bé en el cas de les supranacionals es pot donar que el càrrec no sigui unipersonal, sinó vinculat a un dels estat membres.
 • L'entitat acostuma a identificar-se amb una "seu central", adreça oficial, seu presidencial, rectorat, etc. La infotaula preveu mostrar "incrustada" la infotaula de l'edifici, cas que aquest tingui entitat a Wikidata. Per certes situacions, es preveu una segona seu. Ara bé, no cal confondre-les amb les diferents instal·lacions com "sucursals", altres centres, seus, fàbriques, etc. amb que pugui comptar i que tenen un tractament separat de les seves empreses "filials".

Manteniment

El funcionament s'estructura en dues plantilles: aquesta, que anomenarem "base", i una sub-plantilla invocada per aquesta que anomenarem "format".

Aquesta estructura permet especialitzar el codi de cadascuna d'elles tal com es descriu a continuació. En Infotaules complexes i multi-funció com aquesta, combinar el tractament de dades manuals i de WD, juntament amb condicions de format de dades i de presentació de dades, produeix un codi molt espès i difícil de seguir i mantenir. Per aquesta raó s'ha dividit en dues parts:

 • Plantilla "base" = "Tractament de dades"
 • Plantilla "format" = "Presentació de dades"

Plantilla base

La plantilla "base" té el nom principal que fan servir els articles.

Les seves funcions són:

 • Versionat de paràmetres: Tractar homogèniament les diferents versions de noms de paràmetres que es facin servir. Un paràmetre pot tenir diferents denominacions per raons lingüístiques (versió catalana / anglesa) o perquè s'hagin integrat antigues plantilles temàtiques en aquesta i calgui acceptar altres denominacions per compatibilitat amb els articles preexistents.
 • Recuperar des de Wikidata: Quan no existeixi valors manuals per a un paràmetre, recuperar el contingut equivalent a WD. Aquí s'ubica el coneixement sobre com funcionen i com estan formatades cada propietat i els seus qualificador per fer el tipus de recuperació que convingui.
 • Format dades Wikidata: Habitualment, les dades manuals porten el format final que es vol representar: llistes amb punts, dades amb any de referència entre parèntesi, fent servir alguna plantilla que dóna format (com la {{coord}}, etc. Quan la informació es recupera des de Wikidata, cal preparar-la per a que aparegui de forma similar a com siguin es dades manuals.
 • Dades condicionades: Que una dada hagi d'aparèixer o no en funció d'una altra, és aquesta plantilla la que s'encarrega que es traslladi o no a la plantilla "format". Exemples concrets són:
  • Si no hi ha imatge, no es traspassa el peu, tot i hi sigui.
  • Si no és donen les condicions (edificiWD=si + existència S'ha exhaurit el temps assignat per a l'execució d'scripts. (P276) o tenir edificiitem) prepararà infotaula edifici.
  • Construir "mapa de localització" segons la informació d'adreça disponible (municipi i estat, són determinants) i les coordenades aportades o obtingudes de WD com a propietat de l'organització, o de la seu on consta que està ubicada l'organització.
 • Blocs de dades: Quan un conjunt de dades calgui ser tractat en bloc en lloc de passar les dades individualment a la infotaula format, és aquesta infotaula "base" qui ho prepararà i ho passarà com a una única dada. Un exemple que ja es tracta és la construcció d'una {{infotaula d'edifici}} que tracta dotzenes de dades i les trasllada totes juntes com a una única dada (bloc_edifici). En aquest cas, el format final d'aquestes dades és responsabilitat d'aquesta infotaula i no de la infotaula "format", a que per a ella només existeix un paràmetre i no té capacitat d'alterar-lo. Aquesta via permet crear blocs d'informació especialitzada que afecti a un conjunt específic d'articles (p. ex: dades tècniques d'aerolínies) que, tot i coincidir un 90% amb les dades d'empresa, tenen un 10% que són importants però exclusives. Per a evitar inflacionar el diccionari de dades que s'intercanvien ambdues plantilles, aquesta és una fórmula ja explorada en altres infotaules base, com a la {{infotaula persona}} i les de determinades professions: artista, músics, científic, etc.

El resultat que traspassa a la infotaula "format" és un directori de dades amb continguts sobre els que ja s'ha aplicat la lògica de format de dades i que ja s'ha triat si correspon anar un valor manual o de WD.

Plantilla format

La segona sub-plantilla estructura el format final de presentació de les dades que li ha preparat la {{Infotaula d'organització}}.

Tracta el diccionari de dades acordat només amb el nom oficial de cada paràmetre. Les seves funcions són:

 • Agrupar les dades subministrades en blocs temàtics i determinar l'ordre d'aparició, d'acord al disseny que es vulgui de la infotaula.
 • Determinar l'estructura global de la infotaula: títol, subheaders, imatges, etc.
 • Gestionar l'aparició condicionada de dades (no la construcció), com ara les capçaleres intermèdies
 • invocar a {{infotaula}} com instrument bàsic per a fer la presentació.

Pre-infotaula

En alguns casos l'adaptació d'una infotaula pre-existent dins aquesta és especialment complex per algun d'aquests motius:

 • perquè el nom dels paràmetres originals entren en conflicte amb els que ja s'estan fent servir a la infotaula base.
 • perquè la lògica de formatar la informació és molt específica, i complicaria el codi global per un cas.
 • perquè la forma de tractar una dada entra en conflicte amb el tractament que es fa per la mateixa dada en la infotaula base. En aquesta situació el tractament habitual és alinear el tractament cap al de la "infotaula base", ja que un dels objectius de concentrar infotaules és normalitzar formats. No obstant, no sempre és possible i cal respectar el tractament original.
 • perquè cal afegir algun paràmetre a tots els articles que eren tractats per la infotaula pre-existent i, si s'integra totalment, es convertirà en una mera redirecció sense opció a conèixer l'origen.

Tots aquests casos requereixen fer una intervenció als articles per "adaptar els paràmetres" antics a la futura situació. És a dir, començar l'homogeneïtzació des dels articles antics o fins i tot migrar-los cap al nou diccionari de dades. Aquesta activitat és feixuga, i inabordable quan hi ha molts articles, sense comptar amb un bot.

Una solució alternativa que s'ha seguit en altres casos, com a {{infotaula persona}}, és la transformació de l'antiga infotaula en una "pre-infotaula" que ajusti els antics paràmetres als nous: canvi de nom, preparació de formats singulars i afegir nous paràmetres identificadors del tipus d'articles que tracta (ex: diferenciar si és una empresa o un organisme cultural. Entre les avantatges poden destacar:

 • la facilitat de preparar-la.
 • la reducció dels tractaments ad-hoc a situar a la infotaula base, evitant haver de tocar un codi comú.

Per contra, els inconvenients són:

 • perpetuar l'existència de codi dispers amb preparació de dades per a infotaules i la dificultat d'harmonitzar futurs canvis.
 • un major esforç de manteniment per garantir funcionament harmònic d'aquestes pre-infotaules amb la infotaula base. És a dir, si volem que els articles tractats per la pre-infotaula gaudeixin de l'amplitud del nou diccionari de dades i se li puguin incorporar els nous paràmetres a les crides, caldrà que aquesta pre-infotaula els consideri fent una còpia sense cap altre tractament (paràmetre = {{{paràmetre|}}}. Lògicament, els futurs canvis o ampliacions en el diccionari de dades cal fer-lo extensiu també a les pre-infotaules.
En resum


Pre-infotaula (opc)
 
Canvia nom paràmetres cap els del dicccionari
Prepara format dades individuals, no format taula
Prepara blocs dades temàtics
Per compatibilitat, trasllada tots els paràmetres del diccionari.
 
 
 
 
 
 
Infotaula base
 
Sinonimitza paràmetres
Recupera WD
Prepara format dades individuals, no format taula
Prepara blocs dades temàtics
 
 
 
 
 
 
Infotaula format
 
Gestiona format i condicions de presentació
No recupera ni formata dades
 

S'ha exhaurit el temps assignat per a l'execució d'scripts.