Plantilla Discussió:Municat

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Aquestes imatges no poden anar a commons, oi?[modifica]

No entenc què fan a commons: imatges idèntiques a les de ca: que duen aquesta plantilla, vegeu [1]

La plantilla diu:
Alguns drets reservats (...) Algunes de les restriccions d'aquest reglament són;
No es poden fer composicions d'imatges on aparegui aquesta (incloent-hi logotips d'empreses, sindicats, associacions privades o partits polítics)

Publication of derivative work must be allowed[2]

La imatge no pot representar res més que no sigui el propi ens local.

The Wikimedia Commons only accepts free content, that is, images and other media files that can be used by anyone, for any purpose[3]

--Razor Ramon HG 13:49, 22 set 2006 (UTC)

Jo diria que la plantilla insignia està feta justament per aquest tipus de restriccions.--SMP (d·+) 15:09, 22 set 2006 (UTC)

No entenc l'apartat "Algunes de les restriccionssón ..." M'he llegit el reglament de dalt a baix i l'únic que veig és l'article 16.1: "L’ús de l’escut és privatiu de l’ens local". S'em escapa alguna cosa? Si només és aixó és una protecció legal que podem trobar a tots els símbols públics, siguin de Catalunya o de les illes Fiji. És com si advertisim que la imatge de Jordi Pujol només pot representar al personatge i no il·lustrar una pel·lícula. És simplement un ús adequat de l'escut com qualsevol altre imatge. L'advertència de commons:Template:Insignia és aplicable tant als escuts de Catalunya com als de Menorca.--VRiullop (parlem-ne) 19:15, 23 oct 2006 (UTC)

No hi ha l'especificació que indica de què els partits polítics tenen prohibit fer-la servir en els seus logotips. Per què una imatge de domini públic sí que podria. 81.34.237.37 19:19, 23 oct 2006 (UTC)
Quin problema hi ha amb la plantilla Símbols de Catalunya que hi ha a Commons? (per exemple en la bandera de Barcelona) 81.34.237.37 19:23, 23 oct 2006 (UTC)
Cap problema. commons:Template:Símbols de Catalunya no deixa de ser la mateixa commons:Template:Insignia adaptada a la legislació catalana. Quin problema hi ha amb Image:Badalona.png? Si arribem a la conclusió que les imatges del municat no són lliures les hauríem de substituir per altres lliures. --VRiullop (parlem-ne) 20:48, 23 oct 2006 (UTC)
La legislació catalana actual impedeix la utilització dels símbols dels ens locals de Catalunya per altres institucions i/o organitzacions que no siguin el propi ens local, que forma part del sistema institucional de la Generalitat de Catalunya. La viquipèdia en català té un permís exprés obtingut per en Llull per mostrar els símbols dels ens locals amb finalitats científiques i/o acadèmiques. No es pot posar, de moment, el contingut al commons, perquè no és material lliure, ja que requereix una autorització dels propietaris dels drets. No sé si amb una autorització expressa del municat podrien anar al commons, perquè continuarien sense ésser material lliure. Vilallonga · (digui digui) 19:28, 23 oct 2006 (UTC)
I la legislació alemanya diu el mateix: vegeu commons:Template talk:PD-Coa-Germany. El que deia és que aixó és una restricció general que es pot donar a tots els escuts del món, i no específic de la legislació catalana. Un altre tema és la llicència d'ús. On és l'autorització? Mentre no la vegi no puc dir si pot anar a commons o no, ni tant sols podem justificar-ho per la Viquipèdia.--VRiullop (parlem-ne) 20:32, 23 oct 2006 (UTC)
Em sembla que l'autorització que ens van donar era una tonteria, ja que venia a dir podeu usar-los si compliu el que diu el reglament o llei correponent, així que és això el què hauríem d'estudiar (nosaltres i els de commons). Per altra banda, no són només els alemanys, si busqueu bé hi ha plantilles de molts llocs amb restriccions semblants a aquelles.--SMP (d·+) 20:44, 23 oct 2006 (UTC)

He vist que la plantilla de símbols de Catalunya només s'ha fet servir per imatges fetes per qui les ha pujades. Potser el que surt a compte és fer de nou totes les imatges. 81.34.237.37 20:53, 23 oct 2006 (UTC)

L'autorització la va aconseguir en Llull i ell deu saber on la té. D'altra banda, em sorprèn que amb el legalisme que impera a la viquipèdia en general es vulgui vulnerar els drets dels escuts de Catalunya sistemàticament. Els escuts de Catalunya no són un material i lliure i al commons només hi pot haver material lliure, no és cert? Solament la viqui en català té l'autorització per usar amb finalitats acadèmiques els escuts. --Vilallonga · (digui digui) 09:11, 24 oct 2006 (UTC)

A veure si aconseguim centrar una mica el tema.

Primer. "Els drets dels escuts de Catalunya". Quins són aquests drets? Com dic més amunt l'únic que veig és l'article 16.1 on diu que "L’ús de l’escut és privatiu de l’ens local". Si ho interpreto bé, això vol dir que ningú més el pot usar com a símbol propi. Si és això, i només això, és una restricció acceptable com ho és, p.ex. el dret a la imatge de les persones (a una foto d'Aznar no se li poden pintar banyes). És una restricció acceptada a commons: commons:Category:Restriction tags.

A l'article 21 hi ha prohibicions més específiques, però referides a la bandera. 81.34.237.37 19:55, 24 oct 2006 (CEST)[respon]

Segon. "Els escuts de Catalunya no són un material lliure". Per què? Aquí estem confonent la web del municat (que té drets d'autor) amb el reglament de símbols. Existeixen altres webs amb escuts lliures. Als del municat hi diu: "Representació gràfica elaborada per la DGAL d'acord amb la descripció oficial". No en puc fer jo també una representació i deixar-la com a domini públic amb l'advertència que existeix un reglament que en restringeix l'ús? Desprès de llegir tot el reglament no veig que violi cap dret.

Tercer. "Solament la viqui en català té l'autorització per usar amb finalitats acadèmiques els escuts". En tot cas serà aplicable a la web del municat. No crec que sigui el municat qui doni o negui autoritzacions pels escuts publicats en altres webs. Els escuts no són seus sinó que són privatius de l'ens local i, tal com diu l'article 16.2, li correspon a l'ajuntament autoritzar les entitats que el poden usar com a símbol. Ja he dit més amunt que caldrà veure aquesta autorització, però és atípic que sigui vàlida només per una viquipèdia i no per les altres. Si, com diu en SaMPa, l'única condició posada pel municat és que complim el reglament, la llicència que li correspondria seria "en:Template:CopyrightedFreeUseProvidedThat... que es compleixi el reglament". --VRiullop (parlem-ne) 16:55, 24 oct 2006 (CEST)[respon]

Potser no s'ha entès bé: Municat no és un web, és un ens de la Generalitat de Catalunya. Vilallonga · (digui digui) 20:01, 24 oct 2006 (CEST)[respon]
Llegeixo a Què és?: "MUNICAT.NET és el web de caire informatiu i divulgatiu sobre el món local català que gestiona la Direcció General d'Administració Local (DGAL) del Departament de Governació i Administracions Públiques i que va adreçat al públic en general i a les empreses." I més endavant: "una mena de calaix de sastre".--VRiullop (parlem-ne) 20:45, 24 oct 2006 (CEST)[respon]
És com la pàgina del gencat. Si es volen posar els escuts al commons que es faci, però continuo pensant que serà una infracció dels drets d'autor. Ara bé, això no és de la meva competència :D. Si es posen al commons que es posin bé, amb noms estandarditzats, informació detallada, categories estables (al commons no són gaire estables les categories que he vist d'escuts), etc. Per mi endavant, no em vull oposar a això. Però infringim els drets d'autor. Vilallonga · (digui digui) 23:56, 24 oct 2006 (CEST)[respon]
El gencat també és una web informativa :-) No podem carregar els escuts del municat a commons perquè no tenim cap autorització per ensenyar. Creus que els escuts de Vexilla Hispánica, amb autorització GFDL infringeixen drets d'autor? --VRiullop (parlem-ne) 00:49, 25 oct 2006 (CEST)[respon]
Doncs sí s'aconsegueix una autorització semblant estaria bé, el que passa és que la llei és la llei en aquest cas :D Vilallonga · (digui digui) 10:33, 25 oct 2006 (CEST)[respon]

Desglossar en dues[modifica]

Com un primer pas per avançar en la clarificació, i gràcies al que m'ha fet rumiar l'amic Vilallonga, proposo desglossar aquesta plantilla en dues:

  • La primera per indicar l'origen i l'autorització. Més o menys: "Aquesta imatge té drets d'autor. S'ha extret de Municat.net amb la seva autorització i amb la condició que es respecti el reglament dels símbols dels ens local de Catalunya". Provisionalment aportem com autorització Viquipèdia:Fonts d'informació#Municat.net, a l'espera per si en Llull pot afegir alguna cosa més.
  • La segona per indicar les restriccions d'ús: "Aquesta imatge és un símbol representatiu d'un ens local de Catalunya. Independentment de la seva llicència, l'ús d'aquests símbols està regulat pel reglament dels símbols dels ens locals de Catalunya aprovat per decret 263/1991, de 25 de novembre, de la Generalitat de Catalunya:
    • Només pot representar a l'ens local i a les entitats autoritzades per l'ens local (Art.16)
    • No es pot utilitzar en composicions d'altres símbols (Art.21)"

Avantatges de separar-les: La segona es pot utilitzar per escuts o banderes que s'hagin tret tant del municat com d'altres fonts diferents. Està en línia amb commons:Template:Insignia i commons:Template:Símbols de Catalunya. Es pot traduir a l'anglès i utilitzar a commons com una derivació més específica de la "Insignia", p.ex. com "Insignia Catalonia" (de fet és reanomenar i ampliar "Símbols de Catalunya" i enllaçar a l'equivalent de la Viquipèdia). La podríem afegir a tots els símbols de commons fets per usuaris o trets de Vexilla Hispánica o d'altres llocs. La primera, la de municat, quedarà pendent d'acabar de clarificar el tipus d'autorització i el tipus de llicència. Segons el que en resulti ja veurem què fem amb les imatges del municat ja carregades a commons.--VRiullop (parlem-ne) 18:38, 25 oct 2006 (CEST)[respon]

Hi estic d'acord. És bo de separar les coses i especificar les restriccions legals. Vilallonga · (digui digui) 21:17, 25 oct 2006 (CEST)[respon]
Ja he fet {{Insígnia Catalunya}}. Algú s'atreveix a traduir-la a l'anglès per fer l'equivalent a commons? --VRiullop (parlem-ne) 18:37, 29 oct 2006 (CET)[respon]
He traduït la {{Insígnia Catalunya}}, deu haver errors. Si algú la pot corregir...
Si ho he entès bé: les imatges que representin una insígnia i estiguin fetes per un de nosaltres, es poden pujar a commons amb la llicència de les restriccions.
Les del municat només les podem usar a la Viqui catalana mentre no se'n faci una "còpia". És així?--Xtv (que dius que què?) 20:53, 22 gen 2007 (CET)[respon]
Em sembla que és això. En efecte. Vilallonga · (digui digui) 20:56, 22 gen 2007 (CET)[respon]
Bé. L'he traslladat a commons:Template:Insignia Catalonia per seguir l'estil de les altres plantilles amb restriccions. Demà faré una repassada a commons. --VRiullop (parlem-ne) 21:14, 22 gen 2007 (CET)[respon]
Veig que has separat la part anglesa i la catalana en pàgines diferents. Jo crec que a la pàgina de commons hi hauria d'haver les dues llengües a la vista igual que amb la plantilla anàloga dels escuts alemanys. Els qui més mirarem aquestes imatges serem nosaltres! (per cert, que al donar-li un altre nom, hem d'esborrar l'altra? jo ja l'havia usada a l'escut de Valls...).--Xtv (que dius que què?) 21:17, 22 gen 2007 (CET)[respon]
Ho he fet seguint l'estil d'altres com commons:Template:IHL Symbol. Em sembla que és la pràctica habitual a commons. A més, he trobat interessant lligar directament la nostra amb la seva. Si et sembla millor fer-la bilíngüe, tu mateix. L'altra l'he redireccionat.--VRiullop (parlem-ne) 21:24, 22 gen 2007 (CET)[respon]

Commons[modifica]

Ara que sembla que el tema ja està clar com funciona, no hauríem d'esborrar totes les del municat de commons?--Xtv (que dius que què?) 21:06, 22 gen 2007 (CET)[respon]

Certament. Mai les haurien d'haver pujat, fos qui fos. Quin és el mecanisme d'esborrar un arxiu al commons? Vilallonga · (digui digui) 21:07, 22 gen 2007 (CET)[respon]
En aquest cas posar la plantilla copyvio, però he estat pensant i jo de moment no les esborraria. Les aniria esborrant a mida que anem tenint la imatge substituta. Per què? doncs perquè sinó, el que veig a venir és que passarà com en altres imatges: la crearà algú de fora amb un nom incorrecte "Escudo de San Baudilio de Lobregá" i no podrem dir-hi res...--Xtv (que dius que què?) 21:13, 22 gen 2007 (CET)[respon]
Em vaig trobar amb una esborrada commons:Image:Escut de Gelida.jpg, però no he aconseguit veure cap discussió ni el motiu. Vaig fer una consulta a l'administrador que la va esborrar commons:User talk:Raymond de#Catalan coats of arms però el pocapena no s'ha dignat contestar-me. Si l'Ebrenc s'hi posa amb les 50 de commons en podem demanar la destrucció amb commons:Template:SupersededSVG.--VRiullop (parlem-ne) 21:33, 22 gen 2007 (CET)[respon]

Pregunta[modifica]

M'ha semblat llegir que alguns pobles i ciutats tipus Sant Carles de la Ràpita no tenen bandera oficial. Jo ara estic posant a totes les banderes creades per n'Ebrenc això de la insígnia de Catalunya però.. si la bandera no és oficial, no cal posar-ho oi? això vol dir que abans de posar-ho he de mirar si la bandera és oficial o no? o tant per tant ho poso a tots i va que xuta? (al capdavall només estem dient que no se'n faci un mal ús...).

I ara que tenim les insígnies de Catalunya més o menys controlades, hem de fer el mateix per les de València, Aragó, França, les Balears i Andorra (i l'Alguer :P)? Jo he anat posant allò de la insignia de Catalunya i he de reconèixer que alguns pobles on ho posava no em sonaven de res i no sé si eren de Catalunya i el País Valencià i no hi he pensat fins ara...--Xtv (que dius que què?) 22:53, 22 gen 2007 (CET)[respon]

El punt 4.2 del reglament diu "Els emblemes ... s’han de regular per la legislació local i per aquest Reglament ... sens perjudici d’inscriure’s en la secció corresponent del Registre" És a dir que encara que no siguin oficials es regulen pel reglament. Per tant l'avís és millor posar-lo a tots. Sobre els casos fora de Catalunya, suposo que tindran els seus propis reglaments. S'hi hauria de posar com a mínim l'avís general commons:Template:Insignia. --VRiullop (parlem-ne) 16:19, 23 gen 2007 (CET)[respon]
He posat la plantilla a tots els escuts que hi ha al commons. Vilallonga · (digui digui) 16:47, 23 gen 2007 (CET)[respon]
Les banderes categoritzades a commons també estan repassades. --VRiullop (parlem-ne) 19:46, 23 gen 2007 (CET)[respon]
No, la llei és molt explícita: si el municipi no té escut oficialitzat, no té escut. El seu escut serà l'emblema de la Generalitat fins que no n'oficialitzi un. Els pseudoescuts no poden tenir el cartell d'{{Insignia Catalonia}} perquè no existeixen per a la llei. Si es vol, que es posi l'avís general. Vilallonga · (digui digui) 19:48, 23 gen 2007 (CET)[respon]
http://www.scgenealogia.org/heraldica/reglament.htm i http://www.scgenealogia.org/heraldica/heraldcivic.htm Indispensables. Vilallonga · (digui digui) 19:50, 23 gen 2007 (CET)[respon]
D'acord. És possible que el punt de més amut l'hagi interpretat malament. De totes formes em costa creure que pel fet de no ser oficial en pugui fer l'ús que em sembli sense que m'envïin els municipals.--VRiullop (parlem-ne) 20:42, 23 gen 2007 (CET)[respon]
És que per fer la llei dels símbols locals l'Armand de Fluvià es va sortir amb la seva i la va fer molt restrictiva. Però ja està bé, així els ajuntaments es queden en un carreró sense sortida... O no. Vilallonga · (digui digui) 21:16, 23 gen 2007 (CET)[respon]