Plantilla Discussió:Reis de Portugal

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Els únics reis que porten el malnom en aquesta plantilla són "Felip II el Cruel · Felip III l'Opressor". Aleshores:

  • D'on surten aquests epítets? Curiosament, la viqui en portuguès, tot i recollir el descontentament portuguès amb aquests reis no esmenta que s'anomenin així.
  • Com és que només aquests dos porten l'epítet i no la resta, que alguns altres sí que en tenen?

Si no s'aclareixen aquests dos punts proposo treure els malnoms d'aquest parell de felips.--Pere prlpz (disc.) 19:42, 9 ago 2010 (CEST)[respon]

Vaig inclure aquests dos malnoms per motius principalment estètics. Només hi ha tres àustries per molts reis de les altres dinasties, així que quedava més espai. Per aquesta mateixa raó no apareixen els malnoms d'altres reis, tot i que vaig voler que aparegués el de "El Conqueridor" al considerar-lo el més destacat.
No recordo les fonts, però per exemple aquí la wiki anglesa els reflexa. "L'opressor" sembla força estés i l'inclouen a la wiki portugesa. Per a "El Cruel" trobo menys referències.
No tinc una opinió fixada en cap sentit. És cert que la majoria dels malnoms reials podrien ser considerats "no neutrals" (també els positius, com "el gran" o "el savi"), però d'altra banda si són prou estesos no veig perque no incorporar-los i al cap i a la fi reflexen un fet cert (en aquest cas que els àustries no són gaire estimats per l'historiografia portuguesa).--RR (Què n'has de dir?) 21:56, 9 ago 2010 (CEST)[respon]