Pneumercator

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

El Pneumercator és un instrument de mesura dissenyat per poder proporcionar una indicació remota dels continguts dels tancs d'emmagatzematge ventilats que contenen líquids dins d'un ampli ventall de viscositats. S'utilitza tant en la indústria com a bord dels vaixells.[1][2][3][4]

Descripció[modifica]

El Pneumercator va ser inventat per Harry S. Parks, de Filadelfia, Pa.,[5] Amb la intenció de subministrar un aparell per a mesurar amb extrema precisió la profunditat i el volum dels líquids continguts en dipòsits, embassaments, etc., i registrar aquesta mesura a un lloc adequat i a qualsevol distància d'aquest dipòsit o embassament.

Va ser fabricat en diversos models per complir els requisits de cada aplicació, tots els quals funcionen amb el mateix principi i consten fonamentalment dels mateixos elements.

Aquests elements són: (1) Una cambra d'equilibri (2) Un manòmetre de mercuri, calibrat en peus i polzades i les unitats corresponents de pes o volum; (3) Una bomba o un altre mitjà de subministrament d'aire a pressió; (4) Una vàlvula de control, directament connectada al manòmetre de mercuri i també connectada amb un commutador, a través d'unes petites canonades, a la cambra d'equilibri i a la bomba d'aire.

La figura 1 mostra un diagrama de les parts que el componen, i la figura 2 un detall de la vàlvula de control.

Al col·lol lar la palanca de la vàlvula de control en les diferents posicions, la connexió es fa exclusivament,

(A) entre la cambra de balanç i la bomba d'aire, {B) entre la cambra de balanç i el manòmetre, (C) la lectura del manòmetre de la columna de mercuri es pot posar a zero sense perdre la pressió del conjunt

Vegeu també[modifica]

Referències[modifica]

  1. G. J. Roy. Notes on Instrumentation and Control. Elsevier, 22 octubre 2013, p. 23–. ISBN 978-1-4831-0491-1. 
  2. US-patent:US2628500
  3. Chemical Age. Morgan-Grampian, 1934. 
  4. MotorBoating, gener 1927, p. 2–. ISSN 15312623. 
  5. Herbert McLeod, Philosophical Magazine, xlviii (1874), pp. 110-13 “Apparatus for measurement of low pressures of gas.”

Bibliografia[modifica]

  • Anotacions de Tècnica de buit, Taller de Tecnologia I. Enginyeria en Materials Institut Sábato. Autor: Víctor R. Olano

Enllaços externs[modifica]

  • dimoni de Descartes Explicació del funcionament de la joguina per part de l'assessor científic del Parc de les Ciències de Granada.