Poblat de pescadors de Binibèquer

De Viquipèdia

El poblat de pescadors de Binibèquer o poblat de pescadors de Binibeca és un nucli arquitectònic dissenyat en 1972 per l'arquitecte Antoni Sintes Mercadal i Francesc Joan Barba Corsini , amb un estil peculiar, simulant un antic poblat de pescadors que mai va existir.[1] Es troba dins de la urbanització de Binibèquer Vell al sud del municipi de Sant Lluís, a uns vuit quilòmetres de Maó.[2]

La característica més accentuada d'aquest nucli és que està compost per carrers estrets, petits i empedrats, creant com un petit laberint. El poble és tot de fusta de color natural combinat amb blanc, d'un estil diferent a l'arquitectura tradicional i típica de Menorca.[3] Està al costat d'una petita cala amb barques. El creador d'aquest poblat fou el sanlluissenc Antoni Sintes Mercadal (1921-1981).

Consta d'un gran nombre d'apartaments, un petit supermercat i botigues de records. No hi ha cap hotel. Els mesos d'hivern està pràcticament deshabitat, en canvi a l'estiu està ple de gom a gom de turistes.

Vegeu també[modifica]

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Poblat de pescadors de Binibèquer
  1. Guia de Menorca 2010, Conselleria de Turisme del Govern de les Illes Balears, 2010. Dep. Legal: B-22237-05 (català) (castellà) (anglès) (alemany)
  2. «Binibeca, Menorca». [Consulta: 6 juliol 2019].
  3. Menorca, Sa nostra. «On anar: poblat de pescadors de Binibeca.», 12-08-2018. [Consulta: 6 juliol 2019].