Pol (electricitat)

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

Els pols elèctrics són els pols que hi han en les piles o bateries elèctriques les quals proporcionen l'energia que cal per a funcionar una bombeta, un timbre...

Bateries elèctriques usades.

Les piles normalment tenen dos pols: el pol negatiu i el pol positiu. El pol positiu envia els electrons al pol negatiu que passen per uns cables, anomenats conductors en altres termes, i arriben al receptor, el qual emet llum si és una bombeta o soroll si és un timbre, etc.

Tipus de corrents[modifica]

El corrent continu és un tipus de corrent que no canvia la posició dels pols en cap moment. En un circuit amb un generador de corrent continu, les càrregues negatives surten del pol negatiu i retornen amb menys energia al pol positiu. El recorregut és sempre en el mateix sentit. Un exemple d'això pot ser una pila o bateria elèctrica.

El corrent altern és el corrent que canvia la posició dels pols contínuament. Al continent europeu, el corrent altern canvia la posició 50 vegades per segon, i en el continent americà, 60 vegades per segon. Aquesta magnitud s'anomena freqüència i es mesura en hertz (Hz). Un exemple d'això podria ser un endoll domèstic.