Ponent Mon

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióPonent Mon
Dades
Tipuseditorial Modifica el valor a Wikidata
Indústriacòmic Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació2003
Governança corporativa
Seu

Lloc webponentmon.com Modifica el valor a Wikidata

Ponent Mon va ser una editorial de còmics amb seu a Rasquera (Tarragona) Va ser fundada per Amiram Reuveni i Paco Camarasa l'any 2003.[1]

Va publicar unes obres interessants d'autors de la tendència coneguda com a La Nouvelle Manga, un encreuament de la tradició europea d'historieta amb els exponents més adults del manga japonès i que tenia en Frédéric Boilet o Nicolas de Crécy alguns dels seus màxims exponents.[2] D'ençà, el seu ventall s'ha obert i ha editat també autors d'altres estils, com Patrick Prugne, bona part dels treballs d'un dels inspiradors del gènere, Jiro Taniguchi, les obres de ninotaires japonesos d'avantguarda com Hideo Yamamoto o clàssics del còmic nord-americà com el Cerebus de Dave Sim.[3] La gran majoria del fons editorial és en castellà. Va editar l'any 2007 el volum Barri Llunyà de Jiro Taniguchi en català.

Referències[modifica]

  1. «Ponent Mon - Ficha de entidad» (en castellà). Tebeosfera. [Consulta: 15 juliol 2019].
  2. Lana, Julio A. Gracia; Suñer, Ana Asión. Nuevas visiones sobre el cómic: un enfoque interdisciplinar (en castellà). Saragossa: Prensas de la Universidad de Zaragoza, 2018-10-09, p. 33 ss.. ISBN 9788417633080. 
  3. Játiva, Jesús. «Entrevista a Amiram Reuveni, editor de Ponent Mon» (en castellà). Zona Manga, 30-12-2016. [Consulta: 15 juliol 2019].

Enllaços externs[modifica]