Port d'Anvers

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióPort d'Anvers
lang=ca
Modifica el valor a Wikidata
Dades
Tipusinstal·lació portuària
port marítim Modifica el valor a Wikidata
Governança corporativa
Seu
Executiu en capJacques Vandermeiren Modifica el valor a Wikidata

Lloc webportofantwerp.com Modifica el valor a Wikidata
Facebook: portofantwerp Twitter (X): portofantwerp Instagram: portofantwerp Youtube: UC7xIQuaG0H3Ig9wRj8c-BhA Modifica el valor a Wikidata
Vista del port d'Anvers

El port d'Anvers és el port més gran de Bèlgica i el segon port d'Europa, després del de Rotterdam. El 2010, va tenir un transbordament de més de 179 milions de tones. Quant a unitats, el port d'Anvers és un dels més grans d'Europa, però el transbordament de càrregues a granel és molt menys important.

El port està connectat amb el mar del Nord per l'Escalda occidental i té un paper important en el comerç internacional. Com que està situat terra endins, cal recórrer distàncies més curtes per ferrocarril o carretera. És un avantatge per al transport de contenidors, que utilitza sobretot aquestes maneres de transport. El transport de contenidors ha augmentat molt des de la dècada de 1950, sobretot gràcies a l'economia valona de l'època. No sols es transporten en contenidors productes tradicionals com ara tèxtils i electrònica, sinó també fruita, cotxes de luxe i altres productes nous.

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Port d'Anvers