Plaça de la Porta de la Mar (Alacant)

(S'ha redirigit des de: Porta del Mar)
Infotaula de vial urbàPlaça de la Porta de la Mar

Modifica el valor a Wikidata
Map
 38° 20′ 40″ N, 0° 28′ 47″ O / 38.344456°N,0.47973°O / 38.344456; -0.47973

La plaça de la Porta de la Mar és una cèntrica plaça de la ciutat valenciana d'Alacant formada per dos grans illots enjardinats. Està situada entre els passejos de l'Esplanada i del Postiguet, a mig camí entre l'ajuntament, el port i la platja. Rep aquest nom en referència a una porta de les antigues muralles d'Alacant (derrocades durant la segona meitat del segle segle xix) que es trobava en aquest mateix lloc.[1]

Descripció[modifica]

La plaça està formada per dos grans illots que recullen el trànsit del passeig dels Màrtirs de la Llibertat i de l'avinguda de Juan Bautista Lafora. El més gran dels illots, el més pròxim a la platja del Postiguet, es compon d'un jardí amb flors de colors cridaners i diversos conjunts de palmeres. Aquest illot acull a més el polèmic Monument al Soldat de Reemplaçament, inaugurat pel ministre de Defensa, Federico Trillo, en 2001.[2][3] L'illot més xicotet, més pròxim a la plaça de l'Ajuntament, disposa d'una font ornamental redona, instal·lada en 1959, els rolls de la qual s'il·luminen de nit amb llums de colors.[4] Hi ha també un xicotet camí de pedres (amb uns bancs per asseure's a l'ombra de les palmeres) i un mosaic floral que conforma l'escut d'Alacant.

En aquesta plaça es troba l'escultura d'El adivinador.

Referències[modifica]

  1. «Guía Urbana». w2.alicante.es. Arxivat de l'original el 26 de novembre de 2016. [Consulta: 5 abril 2016].
  2. «Compromís pide el traslado del 'monumento al soldado' por 'belicista'». ELMUNDO. [Consulta: 6 abril 2016].
  3. «Compromís propone trasladar el Soldado de Reemplazo por su carácter «belicista»» (en castellà). abc. [Consulta: 6 abril 2016].
  4. «Plaza Puerta del Mar: tu parada favorita» (en castellà). Subus Alicante. [Consulta: 6 abril 2016].
A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Plaça de la Porta de la Mar