Post-hardcore

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Post hardcore)
Infotaula de gènere musicalPost-hardcore
OrigenEstats Units d'Amèrica Modifica el valor a Wikidata
Creació1980 Modifica el valor a Wikidata
Part depunk rock, hardcore punk i post-rock Modifica el valor a Wikidata

El post-hardcore és un subgènere musical del hardcore punk. Les primeres aparicions del gènere foren a Washington DC, a mitjans dels anys 1980, encara que no va ser més conegut fins a principis dels anys 1990.

El post-hardcore està marcat pels ritmes precisos i la seva instrumentació basada en guitarres intenses acompanyades d'interpretacions vocals que moltes vegades són cantades talment crits o xiuxiuejos. El gènere ha aconseguit un equilibri únic de dissonància i melodia, en part canalitzant l'estil sorollós i ràpid del hardcore en més mesurades i subtils formes de tensió i descàrrega.[1] Cal destacar, que serva de les seves arrels hardcore la intensitat i la consciència social, així com també l'ètica do it yourself, tot i que s'absté bastant de la ira desenfocada i imprecisa

El gènere també inclou grups amb tendències decididament art rock, rock experimental o post-rock, com són: Fugazi, Quicksand, LostAlone, Fightstar, Escape the fate, Alesana, A Static Lullaby, Serpent o Toundra.[2]

El so original del post hardcore va perdre popularitat durant els anys 1990, encara que prospera en ambients més alternatius, així com en noves expressions més radicals. Alguns gèneres relacionats són l'emo i el math rock, els quals comparteixen un mateix llegat amb el post-hardcore.

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Post-hardcore
  1. Blush, Steven.. American hardcore : a tribal history. 2a edició. [Los Angeles, Calif.?]: Feral House, 2010. ISBN 978-1-932595-98-7. 
  2. «Post-Hardcore Music Genre Overview» (en anglès americà). [Consulta: 6 maig 2020].