Pou de glaç de la Font del Barbot

Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Pou de glaç de la Font del Barbot
Imatge
Dades
TipusPou de glaç Modifica el valor a Wikidata
Característiques
Estat d'úsruïnós Modifica el valor a Wikidata
Altitud755 m Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaCastellcir (Moianès) Modifica el valor a Wikidata
Map
 41° 47′ 25″ N, 2° 10′ 45″ E / 41.79034°N,2.1792°E / 41.79034; 2.1792

El Pou de glaç de la Font del Barbot és una poua, o pou de glaç, del terme municipal de Castellcir, al Moianès. És en terres del poble rural de Santa Coloma Sasserra.

Està situat a prop i al sud de la Font del Barbot, a una certa distància a migdia del paratge del Barbot. És a l'esquerra del torrent del Soler, a prop i a llevant de la masia de Serracaixeta, la qual queda enlairada damunt del lloc on hi ha la poua. És al sud d'on en el torrent del Soler aflueix el torrent de la Font del Pardal i al nord del lloc on hi aflueix el torrent de Sauva Negra.

És al costat de ponent del camí que davalla des del Barbot per l'esquerra del torrent, fins a trobar el Camí de Santa Maria. No és gaire lluny al nord del Pou Cavaller.

Entre els segles XVII i XX, es feia glaç aprofitant les obagues i l'aigua de les rieres, entre elles la de Castellcir, per vendre'l a Castellterçol, Moià i Barcelona. El transport es feia a la nit en carruatges de tir animal.

Etimologia[modifica]

El nom d'aquesta poua és convencional i recent, de caràcter descriptiu: és a prop de la Font del Barbot.

Bibliografia[modifica]

  • GARCIA-PEY, Enric. Castellcir. Recull onomàstic. Barcelona: Societat d'Onomàstica - Institut Cartogràfic de Catalunya, 2005. (Col·lecció "Monografies", núm. 29). ISBN 978-84-393-6858-8.

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Pou de glaç de la Font del Barbot