Batalla d'Udàrnik

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Primera batalla de Vólkhov)
Infotaula de conflicte militarBatalla d'Udàrnik
Setge de Leningrad Modifica el valor a Wikidata
Tipusbatalla Modifica el valor a Wikidata
Dataoctubre 1941 Modifica el valor a Wikidata
EstatUnió Soviètica Modifica el valor a Wikidata
Bàndols
Alemanya nazi Alemanya
Espanya franquista Espanya
URSS Unió Soviètica
Oficials destacats
Espanya franquista Emilio Esteban Infantes

La Batalla d'Udàrnik, també coneguda com a Primera Batalla de Vólkhov, formà part del Setge de Leningrad del front oriental de la Segona Guerra Mundial. Va tindre lloc al llogaret d'Udàrnik, óblast de Nóvgorod, entre el 14 i 22 d'octubre del 1941, quan les tropes alemanyes que havien conquerit Nóvgorod, continuaren cap al nord pel curs del riu Vólkhov, per eixamplar l'encerclament i tallar les comunicacions a l'est de Leningrad.[1] Tingué lloc pocs dies abans que l'Ofensiva de Tikhvin.

Fou la primera d'una sèrie d'escaramusses pel control de xicotets llogarets on combateren la 250a Divisió d'Infanteria de la Wehrmacht, la Divisió Blava, i el 52 Cos de l'Exèrcit Roig, i que finalitzà amb victòria alemanya.[2] Molts dels combatents espanyols moririen a la Batalla de la posició intermèdia, ocorreguda el desembre del mateix any.[2][3]

Referències[modifica]

  1. Carlos A. Pérez. «Españoles en la Segunda Guerra Mundial (I) Combatiendo por el III Reich» (en castellano). Belli Ludi, 2006. [Consulta: 3 juliol 2008].
  2. 2,0 2,1 «Las 6 grandes batallas de la División Azul, los soldados españoles de Hitler» (en castellà). ABC, 14-02-2013. [Consulta: 28 octubre 2020].
  3. «Los africanistas que cortaron dedos enemigos» (en castellà). El Mundo, 30-11-2003.