Pro tempore

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

Pro tempore abreviada pro tem o p.t.,[1][2] és una locució llatina que significa « Per a un temps limitat ». Aquesta formulació llatina és emprada per indicar sovint una funció o un càrrec temporal per l'absència d'una personalitat en la funció jeràrquica superior.

  • President pro tempore del Senat dels Estats Units. La Constitució americana preveu l'elecció d'un president pro tempore per presidir el Senat americà en cas d'absència del vicepresident. Excepte durant els anys entre 1886 a 1947, el president pro tempore accedia a la magistratura suprema si els llocs de president i de vicepresident quedaven vacants.

Algunes ciutats i municipalitats als Estats Units no tenen la funció de vicealcalde o alcalde adjunt, sinó una persona del consell municipal actuant com a alcalde pro tempore, és a dir, per un temps en l'absència de l'alcalde titular.[3]

  • President pro tempore de la Unió de les nacions sud-americanes. La plaça de President pro tempore és una funció situada al cap de la Unió de les nacions sud-americanes (UNASUR).

Referències[modifica]

  1. «pro tempore». Dictionary.com, LLC.
  2. «pro tempore». Merriam-Webster, Incorporated.
  3. Harlow, Keith. «Job Description of a Deputy Mayor Pro Tem». Hearst Newspapers, LLC.