Qatar World Rally Team

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Plantilla:Infobox sports competitionQatar World Rally Team
Imatge
Tipusequip de ral·li Modifica el valor a Wikidata
Esportautomobilisme Modifica el valor a Wikidata
Localització  i  Dates
LocalitzacióCúmbria (North West England) 54° 30′ N, 3° 15′ O / 54.5°N,3.25°O / 54.5; -3.25 Modifica el valor a Wikidata
Vigència2012 – Modifica el valor a Wikidata

Qatar World Rally Team va ser un equip de ral·li privat qatarià, el qual va disputar diferents proves del Campionat Mundial de Ral·lis els anys 2012 i 2013, inscrivint-se dins del campionat de constructors, acabant sisè al 2012 i quart al 2013. Els seus pilots més destacats foren Nasser Al-Attiyah i Thierry Neuville.

Trajectòria[modifica]

La temporada 2012, l'equip estigué gestionat des de França per Citroën Racing, competint amb un Citroën DS3 WRC. El pilot principal fou Nasser Al-Attiyah, qui disputà vuit dels ral·lis del campionat, aconseguint com a millor resultat un quart lloc al Ral·li de Portugal.[1] Puntualment també disputaren alguna prova Thierry Neuville, Chris Atkinson i Hans Weijs.

De cara a la temporada 2013, l'equip passa a gestionar-se des de M-Sport, traslladant la seva seu a Cumbria (Anglaterra) i disputant els ral·lis amb un Ford Fiesta RS WRC. El belga Thierry Neuville disputa tots els ral·lis del campionat, aconseguint acabar al podi en 7 de les proves i finalitzant segon del Campionat,[2] tan sols superat per Sébastien Ogier amb un Volkswagen Polo R WRC.[3] Nasser Al-Attiyah disputaria amb l'equip cinc ral·lis, Juho Hänninen dos ral·lis i Matthew Wilson un ral·li.

Referències[modifica]

  1. Shacki. «Nasser Al-Attiyah - rally profile eWRC-results.com» (en anglès). [Consulta: 8 febrer 2023].
  2. Shacki. «Thierry Neuville - rally profile eWRC-results.com» (en anglès). [Consulta: 8 febrer 2023].
  3. «Sebastien Ogier, Campeón de Mundo de Rallyes 2013» (en espanyol europeu). [Consulta: 8 febrer 2023].